Enneagram karakterek 3. – A vezér

enneagram-3karakter-vezer

Akiknek muszáj produkálni…

Ők azok a gyerekek, akik sokszor azt élik meg, hogy nem önmagukért szeretik őket, hanem azért, amit produkálnak. A csodagyerekek, osztályelsők, teljesítményhajhászok és élsportolók gyakran ennek a fixációnak a termékei. Legtöbbször minden érzésüket beleadják a teljesítmény elérésébe, így aztán, amikor elérik, csak ürességet éreznek. Érdekes, hogy sokszor nem is különösebben tehetségesek, de a sikerért mindent megtesznek ? és ezt propagálják is. Ők tudnak a legjobban biciklizni ? és természetesen nekik kell a legújabb modell és ezzel látványos bravúrokat csinálnak a játszótéren. Egyszerre több dologgal foglalkoznak, és ami nem megy olyan jól nekik, viharos gyorsasággal ?ejtik?. Sokszor ?bandáznak? és ezekben általában a Hármas gyerekek a vezérek. Szeretik a márkás, trendi holmikat, már egészen pici korukban ők maguk választják ki, mit vesznek fel.

Besnyi Erika, Enneagram szakértő, tréner, coach írása

A fenti írás a LurkóVilág nyomtatott magazin 2009. őszi (III.évf. 2.sz.) számában jelent meg. Feltöltés dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálra: 2009-09-08. 

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!