Kategória: Víz világnapja

Víz világnapja (március 22.)

Víz világnapja az óvodákban

Az éltető víz

A Víz Napja alkalmából a Nardini óvodánk tornatermében kéttucatnyi gyermek és feleannyi óvónő kísérte el az ismeretrendszerező foglalkozássor keretében világutazásán Vízcsepp Manót, majd Kett módszerrel A vizeskorsó történetét ismerték meg és dolgozták fel a gyermekek.

Tovább

A víz világnapja ovisokkal

Óvodánk 2013-2014-es nevelési évtől kapta meg a megtisztelő „Zöld Óvoda” címet. Eddig is kiemelten foglalkoztunk a környezeti neveléssel, a természet megismerésére, tiszteletére neveléssel, a környezetvédelmi magatartásformák és attitűd megalapozásával, de a ?Zöld Óvoda” program keretein belül még hangsúlyosabb szerepet kap. Igyekszünk a gyermekeket minél közelebb vinni a természethez.

Tovább

Víz, víz, tiszta víz…

Az ajkai Katica Óvodában nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos életmód kialakítására. A Víz Világnapját Óvodánkban minden évben kiemelten fontosnak tarjuk, és hisszük, hogy már ilyen kicsi korban meg kell tanítani a gyermekeknek a víz fontosságát, értékét.

Tovább

Középpontban a VÍZ és a FÖLD!

Egész héten vízhez kapcsolódó programokkal, feladatokkal tettük próbára a gyerekek, szülők leleményességét, aktivitását. Volt itt vízzel kapcsolatos találós kérdés, mese, vers, sőt a Víz napján kék színű ruhában, kiegészítőben pompázó felnőttek és gyermekek kísérletezgethettek a vízzel.

Tovább
Betöltés

Csatlakozz Te is!