Kategória: Farsang

Itt a farsang, áll a bál...

Farsang az óvodákban

Farsangi bál az oviban!

A gyermekek izgatottan érkeztek az óvodába, a Szivárvány csoportba, Farsang napján! Minden szülő elkísérte a gyermekét,ők is mókás jelmezekben érkeztek, mint a gyermekek.

Tovább

Itt a farsang, áll a bál…

Minden év februárjában tartjuk, a hagyományos farsangi bálunkat. Évek óta a szülők, hozzátartozók számára, nyitott rendezvényként szombat délután tartjuk, a helyi kultúrház nagytermében. A jelmezbált megelőző hét, a farsang jegyében zajlik. A heti foglalkozások, mind a farsang témáját ölelik fel.

Tovább

Farsang a Tési Napsugár Óvodában

A gyerekek segítségével elkészült a hagyományőrző farsangi fánk, amit az előadott farsangi lakodalmas után osztottunk ki a résztvevők vendégeknek. A gyermekek műsorral örvendeztették meg a megjelenteket. Az ?Aprólagzi” lakodalmas játék során megelevenedtek az ünnephez tartozó néphagyományok, ügyelve az ízes népi nyelvezetre.

Tovább

Óvodai farsang a néphagyományok jegyében

A néphagyományőrzés az óvodai nevelési programunk egyik kiemelt célja, amely áthatja a nevelésünk egészét és a gyermekek tevékenységeit. A farsang óvodánk egyik olyan ünnepe, amelyet a néphagyomány ápolás szellemében rendezünk, szervezünk. Két csoportos óvodánkban minden évben nagy lelkesedéssel készülnek gyermekek, szülők és óvodai dolgozók együtt a közelgő télbúcsúztató farsangra.

Tovább

Muraszemenyei ovisok Farsangja

Karnevál! Mesébe illő forgatag… – énekelték maskarába bújva a muraszemenyei óvodások vidám télbúcsúztatójukon. Óvodánkban minden évben megrendezésre kerül a farsangi karnevál, melyre óvodás gyermekeink már hetek óta nagy-nagy izgalommal készültek.

Tovább

Farsang az óvodánkban

A farsang több hétig tartó időszak. Téli (télies) élmények, vidám tevékenységek, változatos programok szőtték át napjainkat.  Tréfás mondókákat, verseket tanultunk. Meséink is már a tél végét a tavasz várását idézték. Festettünk, vágtunk, ragasztottunk, készültek a maszkok, álarcok. Mi ezt így éltük meg, éltük át óvodai életünkben, Vízkereszttől Hamvazószerdáig.

Tovább

Farsang óvodánkban

Új hagyomány teremtése volt célunk az idei farsang megszervezésével. A farsang hetében minden nap más-más tevékenységet szerveztünk az óvoda minden csoportjában a gyerekek képességeihez igazítva a tevékenységeket.

Tovább

Az Északi sarkon (Farsang)

?Az idegen népek? téma keretében választottuk azt, hogy tanuljunk az északi sarkról, az eszkimókról. Mivel a farsang időszak is elérkezett ezért úgy határoztunk, hogy ezt a témát összekötjük a farsanggal és felöltözünk eszkimóknak, pingvin, jegesmedvének és elkészítjük a teremben az ?iglut?, az eszkimók jégházát és egy kis jeges tengert az ott élő állatokkal.

Tovább

Itt a farsang, áll a bál…

A farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. Óvodánk is minden évben nagy örömmel készül a farsangi időszakra. Egy hétig tartó témahét keretében dolgozzuk fel a farsangot.

Tovább

Ilyen a mi Farsangunk

Minden évben nagy izgalommal készülünk a farsangi bálra, karneválra. A gyerekek nagyon szeretik ezt a napot, hiszen ilyenkor nem teljesen a megszokott napirend szerint telik a napunk. Kicsit kötetlenebb, szabadabb, megengedőbb, ugyanis az izgalom miatt nyüzsgőbbek, hangosabbak, mint egy átlagos napon.

Tovább

Farsangi kavalkád

A hajdúböszörményi Csillagvár Óvoda Kölcsey Ferenc utcai székhely három csoportjában farsangi mulatságok zajlottak február utolsó napjaiban. Ennek hangulatosabbá tételéhez ?farsangi kavalkád” címmel színes, több technikával felsorakoztatott dekorációt készítettek a gyerekek és az ódapedagógusok közösen az óvoda előterébe.

Tovább
Betöltés