Kategória: Egészséges gyermekfogak

Egészséges gyermekfogak

Gyermekfogászat

Mikor menjünk fogászatra?

Először a fogorvosnál

Sok szülőben felmerül a kérdés, hogy mikor vigye gyermekét először fogorvoshoz? Sokszor ez az első látogatás már csak akkor történik, amikor valami probléma adódik. Pedig ennek nem kéne így lennie...

Fogápolás gyermekkorban

Fogváltás

Az 5-6 éves kor körül kezdődő fogváltás során a 20 tejfog szép lassan kiesik, és helyükbe összesen 32 maradó fog lép. A fogak előtörési sorrendjében egyéni eltérés lehetséges. Számíthatunk rá, hogy azoknál a gyerekeknél akiknek korán bújtak az első tejfogak, valószínűleg a maradók is hamarabb tőrnek elő.

Tovább

Fogbarát étrend

Az óvódáskorú gyermekek között a 3-5 éves kor a legveszélyeztettebb fogszuvasodás szempontjából. Ezt a veszélyt jól kiválasztott fogkefe és fogkrém, valamint a helyes fogmosási technika elsajátítása mellett helyes étrend és táplálkozási szokások kialakításával kerülhetjük el jó esélyekkel.

Tovább

A fogak fiziológiai fejlődése

Életünk első két évében mintegy 20 tejfogunk (vagy átmeneti fogunk) nő ki, a körülbelül 6 hónapos korban megjelenő első foggal kezdődően. 6 éves életkor körül nőnek ki az első maradandó fogak és a második fogzás körülbelül 8 éves korra fejeződik be.

Tovább

Fogápolási nap az óvodában

Egy nagyszerű kezdeményezésnek helyt adva idén először, neves szakemberek jöttek el hozzánk, a Heim Pál Gyermekkórház Fogászati Prevenciós Osztályáról, és egy meglehetősen jó hangulatú bemutatót, oktatást kaphattak kis óvodásaink a helyes száj-és fogápolásról.

Tovább
Betöltés