Kategória: Immunerősítés gyerekeknek

Immunerősítés gyerekeknek

Immunerősítő módszerek

Immunerősítő módszerek

Otthoni praktikák megfázásra

Mit tegyünk, ha mégis közeleg a betegség?
Ha este gyermekünk levert, vagy más jelekből sejtjük, hogy betegség környékezi, néhány házi praktikával segíthetünk rajta.  

Tovább

A „homok aranya” – mit kell tudnod a homoktövisről?

Hazánk Dunamenti homokdűnéinek őshonos cserjéje a rendkívül magas C-vitamintartalmáról ismert homoktövis. 100 g friss homoktövis kb. 450 mg C-vitamint tartalmaz, amely a narancsénak közel tízszerese (forrás: vital.hu). Így a homoktövis méltán vált ismét a hazai gyógyászat immunerősítő gyógynövényévé.

Tovább

Immunerősítés – sóterápiával

Célszerű már előre erősíteni gyermekünk immunrendszerét, így kevésbé lesz hajlamos elkapni a fertőző betegségeket, illetve enyhébb lefolyásra és gyorsabb gyógyulásra számíthatunk. A megelőzésben és kezelésben egyaránt hatásos természetes módszer a sóterápia.

Tovább
Betöltés

Egészségre nevelés az óvodában

Az almás kertben

Csoportunkban, a NYUSZI csoportban már hagyomány, hogy ősszel ellátogatunk a csorvási HUNAPFEL-hez. A gyermekek már nagyon várják ezt a napot. Negró és Szellő, két régi ismerősünk tízórai után már ott dobognak az ovi előtt indulásra várva, hogy elvigyenek bennünket az almás kertbe.

Tovább

Egészségnevelés

Adjuk meg a lehetőséget gyermekeinknek, hogy már születésüktől fogva, alakítsunk ki olyan életviteli módot az étkezés, táplálkozás és mozgás terén, amellyel az egészséges felnőttkort élhetik meg. 
Egészségnapi rendezvényünk ehhez ad a szülőknek, a gyermekeknek, vendégeknek ötleteket, jó tanácsokat és az ételbemutató során finom falatokat, és hasznos recepteket.

Tovább

Mozgás!

Az óvodai élet fontos része óvodánkban a mozgás. Ezért célunk az egészség megőrzése és megszilárdítása, a testi képességek kialakítása, fejlesztése. A gyermekek természetes mozgásának és testi képességeinek fejlesztése.

Tovább
Betöltés