Category: Beszédfejlődés – Logopédia

Beszédfejlődés - Logopédia

Gyakori beszédproblémák

Hasznos tudnivalók

Gyorsbeszéd vagy hadarás?

A hadaró gyermek érzékeny, barátságos, nyitott személyiségű, de figyelmetlen, szórakozott, nehezen tud koncentrálni. Gondolkodása kapkodó.

Beszédfejlesztés játékosan

Játékos feladatok, szókincsfejlesztésre

Az alábbi szókincsfejlesztő játékok remek pár perces elfoglaltságot adhatnak akár otthon, akár utazás alatt, akár sétálás közben, de az orvosi rendelőben való várakozáskor is segíthetnek…

Read More

Beszédfejlődést javító szülői magatartás

Gyermekünk jó beszéd­fej­l?­dé­se érdekében a legfontosabb a gyermek önérzetének, beszél? kedvének a meg?rzése. Ennek érdekében pontokba gy?jöttük azokat a legfontosabb dolgokat, amikre szül?ként különösen érdemes odafigyelnünk.

Read More

Lovasterápia és beszédfejlesztés

A kommunikáció fejlesztésében is sokat segíthet egy lovasterápia, hiszen meg kell érteni, végre kell hajtani bizonyos utasításokat, kommunikálni kell a foglalkozást vezetővel, valamint a többi gyermekkel.

Read More

Idegen nyelv tanulása óvodáskorban

Az alábbiakban logopédiai szempontból gyűjtöttük össze a nyelvtanulás melletti és elleni érveket, amiket mindenképpen érdemes meg fontolni a döntés meghozatala előtt.

Read More

Játékok beszédészlelés fejlesztéséhez

Egyszerű játékok, amelyek fejlesztik gyermekünk beszédészlelését. Papagáj játék Olyan szavakat mondok, amelyeket nem biztos, hogy hallottál már. Próbálj nagyon figyelni és mondd utánam! (Ritkán használt magyar szavak ismétlése)...

Read More
Loading