Kategória: Beszédfejlődés – Logopédia

Beszédfejlődés - Logopédia

Gyakori beszédproblémák

Hasznos tudnivalók

Gyorsbeszéd vagy hadarás?

A hadaró gyermek érzékeny, barátságos, nyitott személyiségű, de figyelmetlen, szórakozott, nehezen tud koncentrálni. Gondolkodása kapkodó.

Beszédfejlesztés játékosan

Játékos feladatok, szókincsfejlesztésre

Az alábbi szókincsfejlesztő játékok remek pár perces elfoglaltságot adhatnak akár otthon, akár utazás alatt, akár sétálás közben, de az orvosi rendelőben való várakozáskor is segíthetnek…

Tovább

Beszédfejlődést javító szülői magatartás

Gyermekünk jó beszéd­fej­l?­dé­se érdekében a legfontosabb a gyermek önérzetének, beszél? kedvének a meg?rzése. Ennek érdekében pontokba gy?jöttük azokat a legfontosabb dolgokat, amikre szül?ként különösen érdemes odafigyelnünk.

Tovább

Lovasterápia és beszédfejlesztés

A kommunikáció fejlesztésében is sokat segíthet egy lovasterápia, hiszen meg kell érteni, végre kell hajtani bizonyos utasításokat, kommunikálni kell a foglalkozást vezetővel, valamint a többi gyermekkel.

Tovább

Idegen nyelv tanulása óvodáskorban

Az alábbiakban logopédiai szempontból gyűjtöttük össze a nyelvtanulás melletti és elleni érveket, amiket mindenképpen érdemes meg fontolni a döntés meghozatala előtt.

Tovább

Játékok beszédészlelés fejlesztéséhez

Egyszerű játékok, amelyek fejlesztik gyermekünk beszédészlelését. Papagáj játék Olyan szavakat mondok, amelyeket nem biztos, hogy hallottál már. Próbálj nagyon figyelni és mondd utánam! (Ritkán használt magyar szavak ismétlése)...

Tovább
Betöltés