Enneagram karakterek 4. – A meg nem értett

enneagram-4karakter-megnemertett

Anya, engem örökbefogadtatok?…

A Négyes gyerekek kreatívak, kifinomult stílusérzékkel rendelkeznek, vonzódnak a művészetekhez, szívesen festenek, táncolnak vagy versikéket írnak. Számunkra meglepő vagy épp riasztó dolgokhoz vonzódhatnak, pl. a sötét és pasztell színekhez (fekete, szürke, bézs), és olyan témákhoz mint önfeláldozás, reménytelen szerelem, öngyilkosság. Alapjában véve melankólia jellemzi őket, valamiféle csendes elvágyódás. Egyszerre érzik magukat különlegesnek (?túl jó vagyok hozzájuk képest?) és kirekesztettnek (?nem vagyok elég jó nekik?). Néha azzal a ? számunkra képtelen ? ötlettel állnak elő, hogy őket örökbe fogadták vagy elcserélték a kórházban. Keresik a helyüket, de sokszor magányosak, meg nem értettek, ugyanakkor érzékenyek és magas szintű empátiával rendelkeznek.

Besnyi Erika, Enneagram szakértő, tréner, coach írása

A fenti írás a LurkóVilág nyomtatott magazin 2009. őszi (III.évf. 2.sz.) számában jelent meg. Feltöltés dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálra: 2009-09-08. 

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!