Fessünk jéggel… Jégfesték!

jégfesték

Nem kell hozzá más, csak víz és ételszínezék, valamint kis tálkák a színek keveréséhez, jégkrém pálcika vagy műanyag kiskanál, kis tálkák a színek keveréséhez, egy jégkockatartó, amiben mindezt elkészítjük…

A jégfesték készítésének menete

  1. Az ételszínezékből adjunk a vízhez. Hogy mennyi kell? Teszteljük le egy papíron a szín élénkségét, ha nem elég sötét, adjunk még hozzá az ételszínezékből.
  2. Ezután keverjünk ki színeket, eközben megtanulhatjuk, hogy mely színekből milyen színeket lehet kikeverni, pl: zöld=kék+sárga, narancssárga=piros+sárga, lila=piros+kék, stb.
  3. Öntsétek, vagy kanállal merjétek bele a jégkocka tartóba az alapszíneket és kikevert színeket! Hagyjatok pár üres kockát, amibe a gyermek saját kikevert színt töltsön! Hagyd, hagy kísérletezzen!
  4. Ezután tegyétek be a mélyhűtőbe, kb. 30-45 perc múlva félig fagyott állapotban lesz, amikor bele lehet szúrni a jégkrémpálcikát vagy kiskanalat.
  5. Rakjátok vissza a hűtőbe! Amikor már megfagyott, kivehetitek. Festés megkezdése előtt érdemes kicsit várni, hogy megolvadjon. Addig jó sok papírt előkészíthettek, mert fog kelleni! Jó festést kívánunk!

Nyáron nagy melegben pálcika nélkül is megoldható, legalább hűt egy kicsit, és más élmény úgy festeni, hogy magát a jégkockát tartod a kezedben!

 

Sulyok Ágnes ajánlása

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!