Játéktárolási ötletek

Iskolára készülődő nagycsoportos óvodásokra gondolva, összegyűjtöttünk pár játéktárolási ötletet. Hiszen a játék iskoláskorban is fontos marad, csak jó, ha az iskolai felszerelések mellett a játékoknak is találunk külön helyet. Íme néhány ötlet!

 

Ceruza, zsírkréta, filc tárolása…
Ötletes tárolási ötlet a konyhai, csavaros fedelű, de átlátszó falú tároló használata az apró írószereknek, rajzszereknek. Így mindig kéznél lehet, mégsem keverednek más játékokkal, vagy éppen az iskolai tanszerekkel.
Forrás: hgtv.com

 

Zsák, zsák, teli zsák!
Házilag elkészíthetők ezek a kis egyen-zsákok, amelyek felakaszthatók, a szájuk jól behúzhatók, a kis ablakon át meg láthatjuk, hogy milyen apró kincseket rejtenek. Ideális tárolási megoldás apró darabos játékok számára.
Forrás: coolmompicks.com

 

 

Rend a polcon is…
Nyitott játékpolcokon is gyorsan rendet varázsolhatunk, ha a játékokat a polc méretéhez pontosan igazódó, egységes dobozokba tesszük.
Forrás: home-dzine.com.za

 

 

Hálóba velük!
Talán a plüssjátékok azok, amelyek a gyerekszobákban a legtöbb helyet képesek elfoglalni. Puhák, kedvesek, emlékek… Íme egy ötlet, hogy hogyan kerülhetnek biztos helyre!
Forrás: home-storage-solutions-101.com

 

 

Kisautó gyűjteményeknek
A fiúk igazi játéka a kisautó, amelyekből soha nem lehet elég… Legalábbis fiaink így gondolják… Íme egy igazán látványos tárolási mód.
Forrás: kidspaceastuff.com

 

 

LEGO tárolás
Ez a szőnyeggé széthúzható nagy zsák nem csak ideális játékszőnyeg a sok apró kis LEGO kockához, hanem egy mozdulattal zsákká húzható, és már mehet is a kampóra fel. Vége a hosszú LEGO pakolásnak. Próbáljátok ki!
Forrás: pinterest.com

 

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-04-21

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!