Enneagram karakterek: 2. – Apa kedvenc kislánya

enneagram-2karakter-apakedvence

A Kettes többnyire női karakter…

Hagyományosan ő az apuka kedvenc kislánya. Nagyon korán megtanulja, hogy hogyan csavarja apukát a kisujjuk köré a kedvességével, hízelgéssel. A Kettes kislányok azok, akik csinos hajfürtöket viselnek, aranyosak és tréfásak, és kacér mosollyal fészkelik magukat a felnőttek ölébe. Úgy érzik, őket azért szeretik, ha másokért mindent megtesznek. Folyamatosan gondoskodnak mindenkiről, a babáikról, a barátnőikről, gyakran a szüleikről is. Gyorsan sajátítanak el ?felnőttes? dolgokat, szeretnek bevásárolni vagy a konyhában tevékenykedni. Ha van kistestvérük, maximálisan kiélhetik gondoskodó hajlamaikat. Hajlamosak a nagy hisztikre, főleg, ha úgy érzik, nem honorálják a kedvességüket, odaadásukat. A ?kiborulás? gyorsan lezajlik, utána még ők bújnak oda cicásan bocsánatot kérni. Nagyon igénylik a társaságot, egyedül szó szerint ?elhervadnak?.

Besnyi Erika, Enneagram szakértő, tréner, coach írása

A fenti írás a LurkóVilág nyomtatott magazin 2009. őszi (III.évf. 2.sz.) számában jelent meg. Feltöltés dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálra: 2009-09-08. 

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!