Advent első hete

advent első hete

Hétről-hétre egy kis listával szeretnénk segíteni azoknak, akik nem szeretik az utolsó pillanatra hagyni az ünnepekhez szükséges elvégezendő feladatokat. Előre megtervezve teendőinket nekünk is több idő jut családunkra, szeretteinkre.

Adventi koszorú, adventi naptár

Készítsünk adventi koszorút, és adventi naptárat, amelyre vonatkozó ötleteket a kreatív karácsony gyerekekkel c. írásaink között bőven találtok!

Ajándékötletek – Ajándékbeszerzés

A legjobb ajándékötletek általában nem az utolsó pillanatban jutnak eszünkben, hanem az év folyamán. Érdemes ezeket az ötleteket már jó korán elkezdeni gyűjtögetni, így mindenki számára a legeredetibb és legjobb ajándékot találhatjuk meg, a legkevesebb idegeskedéssel…

Próbáljunk egy délután keretében időt szentelni az ajándékvásárlásra. Ha sikerül befejezni december első hetében a játékboltokba, könyvesboltba járást, talán még elkerüljük a nagy tömeget.

Saját készítésű ajándékok

Még idejében vagyunk, ha szeretnénk gyermekeinkkel saját készítésű ajándékokat készíteni. Szintén az apróságokat bevonásával megírhatjuk az üdvözlőlapokat. Régen látott rokonoknak, barátoknak egy-egy családi fotót is tehetünk a borítékba!

Nagytakarítás – jótékonysági gyűjtések!

Egy alapos, a szekrények belsejére is kiterjedő rendrakás után karácsony hetében csupán kisebb, ?emlékeztető? takarításra lesz majd szükség. Nem utolsósorban a kinőtt, nem túlságosan lehordott ruhákat, illetve a már nem használt játékokat becsomagolva, ilyenkor még el tudjuk juttatni a különböző jótékonysági alapítványoknak.

Ezidőtájt már biztos Ti is hallotok lakhelyetekhez közel eső jótékonysági gyűjtésekről, amikhez egyre gyakrabban már a helyi óvoda vagy iskola szervezésén keresztül is be lehet csatlakozni. Vegyetek részt ezekben a gyerekekkel együtt, hogy már kiskoruktól megtapasztalhassák az adás örömét! Általában egy cipősdobozba csomagolva adhatók le az ajándékcsomagok, feltüntetve a dobozon a nemet és az életkort, akinek az ajándékot készítettétek.

Tervezzük meg a karácsonyt!

Nagyobb család esetén beszéljük meg, melyik nap ki hol lesz, hogy tudjuk mikor, hány személyre számítsunk. Írjuk össze a hozzávalókat és ha túl hosszú a lista, egy-két dolgot, amit csak távolabbi boltban lehet beszerezni (és nem romlandó), akár meg is vehetünk.

 

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!