Advent harmadik hete

advent harmadik hete

Hétről-hétre egy kis listával szeretnénk segíteni azoknak, akik nem szeretik az utolsó pillanatra hagyni az ünnepekhez szükséges elvégezendő feladatokat. Előre megtervezve teendőinket nekünk is több idő jut családunkra, szeretteinkre.

Karácsonyi sütemény próbák

Ha időnk és kedvünk is van, kísérletezzünk új, bioalapanyagokból készíthető sütemények készítésével. Igy év vége felé közeledve elhatározhatjuk, hogy a következő évtől egészségesebb, rostokban is gazdag alapanyagokkal sütünk, főzünk.

Nagymosás és ünnepi ruhák

Még a héten kerítsünk sort az ünnepek előtti nagymosásra ( ágyneműk mosása). Szintén a héten érdemes gyermekeink ünneplő ruháit ellenőrizni, illetve ha szükséges rendbe rakni.

Szenteljünk időt magunkra is.

Egy lazító masszázsra vagy egy pihentető szaunára, ha időnk és pénztárcánk engedi, feltétlen szánjunk időt.

Kellemes családi, hétvégi program lehet valamelyik kézműves adventi vásárba, illetve programra elmenni gyermekeinkkel.

Ne felejtsük el!

Ne felejtsük el a héten ellenőrizni az ünnepi égősorokat, illetve a karácsonyfa díszeket is megnézni, hogy idejében még pótolni tudjuk a hiányzó részeket.

Ajándékcsomagolás

Hozzákezdhetünk az ajándékok csomagolásához. Ha idejében elkezdjük, és beosztjuk magunknak a napi mennyiséget, nem lesz ez a feladat sem teher számunkra, hanem inkább kellemes időtöltés. Személyesebb és ünnepélyesebb lehet az ajándékozás, ha tasakok helyett időt fordítunk a csomagolás műveletére.

A hét utolsó napján ne feledkezzünk meg meggyújtani a harmadik gyertyát az adventi koszorún!

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!