Csodagyerekek? Gyerekcsodák? Fókuszban a tehetséggondozás Lakiteleki óvodánkban

A tehetség természeti kincs. Önmagában hordozza a fejlődést, mint egy mag és természetes módon kifejlődik. Szükség van a megóvására, gondozására.

A tehetség gondozása a nemzet kultúrájának és a tanítás általános gyakorlatának szerves része. Gyarmathy Éva A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács bizottságának tájékoztatása alapján 2016. július 18-tól jogosult óvodánk a „Regisztrált Tehetségpont” megjelölést és logót használni.

Óvodánkban a tehetséggondozás koordinálását Tehetséggondozó munkaközösség segíti. Éves munkatervük a Pedagógiai Program és a Tehetséggondozó Program alapján készül és kiemelten koncentrál a családokkal való együttműködésre. Az óvodai csoportjainkban a napi tevékenységekbe ágyazott tehetséggondozás mellett öt tehetséggondozó műhelyt működtetünk a nevelési évben.

Tehetségműhelyeinkben képzett és lelkes óvó nénik irányításával mélyülhetnek el a gyermekek hetente egyszer a tehetségterületek feladataiban. A műhelyek október hónapban indultak. A munkaközösség feladata a 2016/2017-es nevelési évben nevelőtestület segítése a tehetségmodell egyik tényezőjének, a kreativitás fejlesztésének segítése. Ennek módja a műhely foglalkozások szervezése, hospitálás, bemutató foglalkozás és belső továbbképzés szervezése.

Óvodánkban minden óvó néni célja az, hogy a családdal együttműködve felfedezze és folyamatosan kísérje figyelemmel a gyermekek érdeklődését. Óvodai tehetséggondozásunkról réteg szülői értekezleten külön is tájékoztatjuk a gyermekek szüleit.

Sütő Lászlóné intézményvezető írása

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!