Íjászat Budapesten?

Igen, közel a Móricz Zsigmond körtérhez egy fedett íjászpályára és széles választékkal ellátott íjászboltra szeretném felhívni olvasóink figyelmét. Itt nem csak megvásárolhatjátok íjászfelszereléseteket, az íjászathoz szükséges kiegészítőket, de a fedett íjászpályán tanítanak is. Érdemes megismerkedni ezzel a sporttal fiúknak-lányoknak, és még a szülőknek is! Hogy miért? Erről Cselőtei Pétert kérdeztük:

Péter, hogyan kezdtél el íjászkodni?

Mintegy 10 évvel ezelőtt az akkor még kisfiam íjakat kezdett fabrikálni… Pár hónap múlva már vele lőttem én is. Majd a lányom is. Egyre többet voltunk a szabadlevegőn, és nem a számítógép előtt… Gyermekeim koncentrálóképessége egyre javult, tartásuk egyre jobb lett. Fegyelmezettebbek lettek és javult koordinációs képességük.

Én is Velük lövöldöztem. Erős íjjal, hiszen én vagyok az apuka …  aztán elkezdett fájni itt-ott… Így  végül elmentem megtanulni, hogyan is kellene ezt a nemes sportot jobban, igazán jól űzni. Ma már én tanítok…  Hiszen az íjászatnak is – mint minden komoly sportnak – megvannak a maga szabályai. Nem mindegy hogyan tartjuk kezünket, vállunkat, nem mindegy hogyan oldunk, és nagyon fontos az is, hogyan is áll egy profi íjász.

Mit kap a gyermek Nálatok?

  • Megtanulja a helyes tartást, a megfelelő mozgást.
  • Felkészítjük mind szellemileg, mind fizikailag a gyerekeket a későbbi feladatokra. Javul a koordináció, jobban tud összpontosítani, mely a tanulási nehézségek leküzdésében is segítséget jelent.
  • Játékosan tanul a gyerek fegyelmet, csapatmunkát.  A gyermek fegyelmezettebb lesz, ez fontos is, hogy senki ne sérüljön meg.
  • A mi „versenyeink” –inkább összejöveteleink- nem a győzelemről szól, hanem a jókedvről. Ott mindenki jól érzi magát, új ismeretségeket kötünk és sokat „tanulunk” egymástól!
  • Van lehetőség versenyíjászatra is.

Aki már rendelkezik tudással, pályát is bérelhet, hogy gyermekeivel együtt lőjön. 

Így van. A kezdőknek megtanítjuk az alapokat, a haladóknak pedig szívesen segítünk a továbblépésben, fejlődésben.  Az edzéseken adunk felszerelést, de ha saját íjat szeretnének, boltunkban mindenkinek megtaláljuk a számára legmegfelelőbbet. Sőt, ha a gyermeknek születésnapja van, a pályán íjászszülinapot is rendezünk igény szerint.

Nézzenek be hozzánk, érdemes megismerkedni ezzel a szép sporttal!