őszi kreatív

Levelek, bogyók, termések

Egyik legszínpompásabb évszakunk az ősz. Ilyenkor leírhatatlan színkavalkád látható az erdőkben, a természetben, megannyi kincset rejtve magában. Mindenkit arra biztatok, hogy egy ilyen szeptemberi, októberi hétvégén kerekedjen fel a családdal kirándulni. Kutassák fel ezeket a kincseket, hogy aztán hazaérve, a következő két ötlet elkészítésével az otthonunkba is ?becsempésszék? ezeket a gyönyörű színeket.

Őszi termés ?befőtt?

Hozzávalók:

  • üres befőttes üveg
  • termések (pl. dió, toboz, gesztenye)
  • moha
  • esetleg gyertya

Elkészítés:

  1. Vegyetek elő egy üres befőttes üveget.(Igazán jó hasznát lehet venni ilyenkor a széles szájú üvegnek, amibe könnyebb lesz belehelyezni a terméseket.)
  2. Tegyetek az aljára egy réteg mohát, tobozt,majd gesztenyét, diót illetve bármit,aminek a termése ősszel van a kertben.Így igazán szép, őszi hangolatot varázsolhattok az étkezőasztalra, szobábra.

Ötlet:

A tetején igazán jól mutat egy tő kövirózsa,melyben még sokáig tudtok gyönyörködni.Hasonlóan a fent leírtakhoz készíthettek mécses vagy gyertyatartót, csak a legvégén a kövirózsa helyett gyertyát tegyetek.

 

Sulyok Ágnes írása

A fenti írás a LurkóVilág nyomtatott magazin 2009. őszi (III.évf. 2.sz.) számábanjelent meg. Feltöltés dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálra: 2009-09-05. 

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

játéktárCikkajánló

Csatlakozz Te is!

További írások, amik érdekelhetnek!