Őszi szélharang

szélharang

Az évszakok közül a legszínpompásabb egyike az ősz. Ilyenkor leírhatatlan színkavalkád látható az erdőkben, a természetben, megannyi kincset rejtve magában. Mindenkit arra biztatok, hogy egy ilyen szeptemberi, októberi hétvégén kerekedjen fel a családdal kirándulni. Kutassák fel ezeket a kincseket, hogy aztán hazaérve a következő két ötlet elkészítésével az otthonunkba is ?becsempésszék? ezeket a gyönyörű színeket.

Hozzávalók:

  • kerek sajt doboz
  • festék
  • raffia szál
  • toboz, bogyók, egyéb őszi termések
  • olló

Elkészítés:

  1. Fessétek be a sajtdoboz tetejét és alját is nektek tetsző színre.
  2. Felnőtt segítségével lyukasszátok ki a sajtdoboz széleit egymással szemben, illetve készítsetek egy lyukat középen is.
  3. Fűzzetek be a két szélső lyukba egy-egy raffia szálat, illetve középre egy hosszú borostyán ágat.
  4. A raffia szálra kötözzétek oda a tobozokat, gesztenyét,platánfa termését, szelídgesztenye héját ,illetve egyéb őszi termést, amit találtok az erdőben.( Ha nem sikerül diót illetve gesztenyét felfűznünk, akkor egy ragasztószalaggal rögzítsük oda a raffia szálat, és akkor már biztos, hogy nem fog csúszkálni.)

Egyéb javaslat: Változatosabbá lehet tenni a füzért, ha egy-egy színes falevelet, esetleg szárított gyümölcsöt is felteszünk rá.

 

Sulyok Ágnes írása

A fenti írás a LurkóVilág nyomtatott magazin 2009. őszi (III.évf. 2.sz.) számábanjelent meg. Feltöltés dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálra: 2010-09-21. 

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!