Készítsünk madárkalácsot a téli madáretetéshez! A hozzávalókat és az elkészítés módját írásunkból megismerheti.
Madárkalács recept
- napraforgómag, dióbél, zabpehely
- marhafaggyú
- 1 ek napraforgóolaj
- szaggatóformák vagy joghurtos poharak
- spárga a kötözéshez
Madárkalács készítésének módja
A marhafaggyút vágjuk apróra és egy lábosban melegítsük fel amíg folyékony nem lesz, de ne forrjon. Adjuk hozzá az olajat, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. Addig készítsünk zsinórból hurkokat, aminél fogva majd fel lehet akasztani a kész kalácsot. Ha szaggató formába készítjük, akkor a formák alá helyezzünk alufóliát és oldalt gyűrjük fel, hogy ne folyhasson ki a faggyú és az akasztót is hurkoljuk át a formán. Ha joghurtos pohárba készítjük a végén kell belelógatni a zsinórt. A formát tegyük egy tálcára és merőkanállal merjünk bele egy kis fagyút, majd magvakat és újból faggyút és magokat amíg meg nem telik.
A fenti írás a LurkóVilág nyomtatott magazin 2007. téli (I.évf. 4. sz.) számában jelent meg.