Tányéralátét őszi levélből

tányéralátét

Ennek az ötletnek a megvalósításához préseljünk le sok színes levelet, esetleg termést ( pl. juharfa termése). Kicsit aprólékosabb , hosszabb munkát igényel, mint az előző ötletek, de ha elkészül a „mű”, akkor minden reggel egy csésze tea mellett magunk elé varázsolhatjuk az őszi erdő megannyi színét.

Hozzávalók:

  • karton vagy vékony parafa alátét
  • különböző méretű és színű falevél
  • ragasztó
  • olló
  • széles átlátszó ragasztószalag, festék

Elkészítés:

  1. Fessétek be a kartont vagy a parafa alátétet. ( Ha parafa alátéttel dolgoztok, érdemes fehér szint felvinni először és csak száradás után vigyétek fel a végleges színt)
  2. Száradás után ragasszátok fel a színes leveleket. ( A képen, az egyik alátéten döntően csak egyfajta levél van, míg a másikon több szín és fajta is keveredik. További ötlet, ha valami állatformát pl. pillangót rakunk ki a levelekből. )
  3. Ahhoz, hogy vízhatlan legyen az alátét, ragasszátok be az egész felületet (azaz mindkét oldalt) a széles átlátszó ragasztószalaggal.

 

Sulyok Ágnes írása

A fenti írás a LurkóVilág nyomtatott magazin 2008. őszi (II.évf. 3.sz.) számábanjelent meg. Feltöltés dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálra: 2009-10-20. 

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!