Világgá megyek!

Szerző:
világgá megyek társasjáték

Több játék egy dobozban!
A Világgá megyek társasjáték a magyar népmesék elemeinek, mondavilágának bemutatásával és segítségével kalauzol végig kicsiket és nagyokat a mesék vándorútján.

A játék olyan közeget teremt a játékosok számára, ahol kortól függetlenül elmerülhetnek annak az egyedülálló monda és képi világnak a rejtelmeibe, amely minden magyarnak kulturális öröksége és féltve őrzött kincse.

Az utat megjárva, melyek állomásait a népmesék figurái, tárgyai, helyszínei adják, felnőttek és gyermekek is, életkoruknak megfelelően, eleveníthetik fel népmeséinkkel kapcsolatos emlékeiket, tanulhatnak játszva ezen történetek mélyebb összefüggéseiről és tartalmáról.

Az óvodás gyerekek az útvonal képeinek segítségével játszhatnak képkereső, kapcsolatkereső, kitalálós játékot. Felnőtt segítségével lehetőség van gyűjtögető, csoportosító, történetmesélő feladatok végzésére, vagy egyszerűen csak ismerkednek a mesék sokszínű világának tárgyaival, amelyekhez magyarázatot és meseidézeteket találnak az ismertető füzetben. A táblán különféle tárgyak képi ábrázolását valósítottuk meg, a gyermekek egy-egy mesebeli tárgy bemutatása után megtalálhatják, hogy ezek hol rejtőznek.
Míg kisebb gyermekek számára erre a célra csak egy tábla használata javasolt, addig a nagyobbak már a teljes útvonalon végezhetik a játékos feladatokat.

Kezdésnek érdemes az ismerkedő játékot választani, később, amikor a gyerekek már azt is megtanulták, hogy melyik eszköz mire való, bátran végigmehetnek az egész pályán.
Ezeknek az ismerete fontos a mesék jobb megértéséhez. Óvodák és iskolák számára is igen hasznos segédeszköz a társasjáték, erre vonatkozólag külön feladatleírás szerepel a füzetben.

Mivel törekedtünk a több játék egy dobozban alapelv megvalósítására, a játékot nem csak egyféle módon lehet játszani, a tíz év feletti gyerekek, a fiatalok, egy másik játékot is kapnak, amelyhez az útvonal mellett van egy kártyacsomag, s amely játék a beszédkészséget, kreativitást, helyzetfelismerést erősíti, a jó képzelőerővel rendelkezők számára sok vidám percet hozhat.

Aki ezzel a játékkal játszik bizonyosan érdeklődni fog a népmesék iránt, és megszereti az olvasást. Jó játékot kívánunk!
Kiknek ajánljuk és hogyan játsszunk?
Megrendelhető itt>>

 

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2010-04-14

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!