A biztonságos napozás 6 pontja

biztonságos napozás

A biztonságos napozás 6 pontja, avagy Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus tanácsai:

  1. Gyermekek számára mindig a saját korcsoportjuknak megfelelő, lehetőleg illat- és színezőanyagmentes, magas faktorszámú fényvédő terméket válasszunk.
  2. Elsősorban fizikai fényszűrőket tartalmazó készítményeket javaslunk, melyek cink-oxid, vagy titán-dioxid összetevői apró lemezkorongok formájában, szorosan egymás mellett elhelyezkedve verik vissza a fényt, a maximális védelem érdekében.
  3. A napvédő krémeket még otthon, indulás előtt vigyük fel, de minimum 20 perccel napozás előtt, így elegendő időt biztosítunk ahhoz, hogy hatásukat kifejtsék.
  4. A napozást még a legjobb minőségű krémek használatakor is tanácsos felfüggesztenünk 11 és 15 óra között. Ne feledjük, hogy az UV-sugarak hatása még az árnyékban is érvényesül!
  5. Fontos tudni, hogy a legjobb védelmet a megfelelő ruházat, könnyű, szellős sapka, ing, póló segítségével érhetjük el, hiszen az elszenvedett napégések egész életükre kihatnak.
  6. A szem védelméről megfelelő napszemüveggel gondoskodhatunk, melyek képesek kiszűrni az UV-sugarakat. Érdemes többet áldoznunk a megfelelő szemüveg megvásárlására, a gyenge minőségű termékek sötét üvege mögött kitágult pupillák megfelelő UV-szűrő hiányában ugyanis még több káros sugárzást kénytelenek elnyelni.

 

A fenti írás a LurkóVilág nyomtatott magazin 2010. nyári (IV. évf. 2. sz.) számában jelent meg. 

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!