Verőfényes tavaszi hangulattal köszöntött be március vége a Platánfa oviba, ahol ezekben a napokban a víz körül forgott minden.
Egész héten vízhez kapcsolódó programokkal, feladatokkal tettük próbára a gyerekek, szülők leleményességét, aktivitását. Volt itt vízzel kapcsolatos találós kérdés, mese, vers, sőt a Víz napján kék színű ruhában, kiegészítőben pompázó felnőttek és gyermekek kísérletezgethettek a vízzel.

A programhét zárásaként. minden csoport-a hídász bácsi segítségével-a Tisza hullámaira bízta a közösen barkácsolt tutajokat, amelyeket a folyó sodrása oly gyorsan magával ragadott, hogy a parton szaladó fürge gyermeklábak sem tudtak velük lépést tartani.

 Még a tutajok alig érhettek le Szegedig, és máris új jeles nap köszöntött ránk: április 22. a Föld napja. Képzeletben körbeutaztuk bolygónk földrészeit, országait, felidézve az azokra jellemző állatokat, növényeket, bejártuk a tengereket, óceánokat. Rajzkiállítás keretében jeleníthették meg a pályázók legkedvesebb játszóhelyeiket a természetben. Nagyítók alatt tanulmányoztuk a különböző talajmintákat, és az azokban rejtőző parányi élölényeket. Majd kis csapatunk lelkesen tisztogatta meg az óvoda környékét a hulladékoktól. Mindezekkel is elősegítve szülőföldünk Magyarország, és szülővárosunk Csongrád értékeinek védelmét, megóvását.

Varga Andrásné, Kovácsné Czombos Zsuzsanna óvodapedagógusok

 

Varga Andrásné, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-07