Középpontban a VÍZ és a FÖLD!

víz világnapja

Verőfényes tavaszi hangulattal köszöntött be március vége a Platánfa oviba, ahol ezekben a napokban a víz körül forgott minden.
Egész héten vízhez kapcsolódó programokkal, feladatokkal tettük próbára a gyerekek, szülők leleményességét, aktivitását. Volt itt vízzel kapcsolatos találós kérdés, mese, vers, sőt a Víz napján kék színű ruhában, kiegészítőben pompázó felnőttek és gyermekek kísérletezgethettek a vízzel.

A programhét zárásaként. minden csoport-a hídász bácsi segítségével-a Tisza hullámaira bízta a közösen barkácsolt tutajokat, amelyeket a folyó sodrása oly gyorsan magával ragadott, hogy a parton szaladó fürge gyermeklábak sem tudtak velük lépést tartani.

 Még a tutajok alig érhettek le Szegedig, és máris új jeles nap köszöntött ránk: április 22. a Föld napja. Képzeletben körbeutaztuk bolygónk földrészeit, országait, felidézve az azokra jellemző állatokat, növényeket, bejártuk a tengereket, óceánokat. Rajzkiállítás keretében jeleníthették meg a pályázók legkedvesebb játszóhelyeiket a természetben. Nagyítók alatt tanulmányoztuk a különböző talajmintákat, és az azokban rejtőző parányi élölényeket. Majd kis csapatunk lelkesen tisztogatta meg az óvoda környékét a hulladékoktól. Mindezekkel is elősegítve szülőföldünk Magyarország, és szülővárosunk Csongrád értékeinek védelmét, megóvását.

Varga Andrásné, Kovácsné Czombos Zsuzsanna óvodapedagógusok

 

Varga Andrásné, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-07

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
A víz világnapja ovisokkal

A víz világnapja ovisokkal

Óvodánk 2013-2014-es nevelési évtől kapta meg a megtisztelő „Zöld Óvoda” címet. Eddig is kiemelten foglalkoztunk a környezeti neveléssel, a természet megismerésére, tiszteletére neveléssel, a környezetvédelmi magatartásformák és attitűd megalapozásával, de a ?Zöld Óvoda” program keretein belül még hangsúlyosabb szerepet kap. Igyekszünk a gyermekeket minél közelebb vinni a természethez.

bővebben