Kreatív adventi naptár ötletek

kreatív adventi naptár

A Mit tehetünk csokoládé helyett az adventi naptárba? c. írásunk kapcsán számos olvasói levelet kaptunk, további adventi naptár és ajándék ötletekkel. Ezeket osztjuk meg itt Veletek!

Kreatív adventi naptár gyufás skatulyából

kreatív adventi naptár

A 24 gyufás skatulyán kívül szükséges még egy kis darab ünnepi csomagolópapír, ragasztó, festék, matricák, és tulajdonképpen fantáziánknak megfelelően bármi. A mi – most már csak emlék adventi naptárunk – évekkel ezelőtt készült, gyerekeim pici korában.

A 24 skatulyát piramisszerűen egymásra ragasztottam, külsejét (oldalát, és a teljes hátlapot bevontam csomagolópapírral, a kis fiókok előlapját pedig különféle színűre festettem, matricáztam. Igyekeztem megfelelni gyermekeim akkori ízlésvilágának… A legfelső doboz, a csúcs volt persze a Karácsony napjára eső, utolsó fiók!

Akkoriban még nem használtam csillogó festékeket, csillámport és egy csomó mostanában divatos eszközt, amivel Ti ízlésetekre formálhatjátok a külcsínt, tetszésetek szerint.

A fiókokba többféle apróságot is belerejtettem: csupa pirinyó dolgot, nyalánkságot, aszalt gyümölcs darabokat, matricákat, figurákat…

Jó pár évvel ezelőtt ez az adventi naptár évekre gyermekeim kedvencévé vált. Amikor tavaly lecseréltem egy zsebes füzérre, a fiúk nagyon meggyászolták, de nem volt mit tenni: rongyosra használtuk… Most már jól megérdemelt pihenését élvezi e naptár, fent a padláson, a legfontosabb emlékek között.

Emese, Budapest

Vidám hóemberek

kreatív adventi naptár

Én a négy éves Laurámmal készítettem adventi naptárat. Egy újságból vágtunk ki hozzá hóembereket, a hóember alját pedig szatén szalagokból tűztük össze. A kislányom nagyon élvezte. Ő vágta ki a formákat, a számokat; ő ragasztott, én pedig a zsákokba rejtettem neki kis ajándékokat. Mindet előtte becsomagoltam alufóliába, hogy ne lássa mi van benne. Az alábbiakat tettem bele: dió héjában, pár szem mogyoró, szőlőcukor, pár szem aszalt áfonya, keksz, szaloncukor, stb. Már nagyon várja, hogy kinyithassa őket!

Kellemes karácsonyi készülődést Nektek is!

Kulman Laura és anyukája,
Kulmanné Szalai Gyöngyi

Fa kirakós figura elemei az adventi naptár zsebeiben

Nálunk nagyon jól bevált ötlet egy összerakható, ragasztható fa figura darabkái bújtak meg az adventi naptár zsebeiben. A gyerek alig várta, hogy végül összerakhassa:) az utolsóban ott volt hozzá a ragasztó, és az összeszerelési útmutató is:)

Idén még aszalt gyümölcs (nálunk nagyon szeretik) és mandula, dió is lesz a naptárban:) Persze héjastól, mert úgy az igazi, ha együtt törjük fel:)

Remélem sikerült újabb ötletetekkel gazdagítanom a már amúgy is nagyon jól összeállított listát.

Halász Hajni

Személyes levél a gyerekeknek

Nálunk évek óta az a szokás, hogy a gyerekek minden napra személyre szóló levelet találnak az adventi naptárban. A leveleket mindig a kibontás előtti napon együtt írjuk a férjemmel. Összegyűjtjük, hogy melyik gyerekünk milyen jót csinált aznap, és mire lehetett volna jobban odafigyelnie. A három gyermeknek szóló levelet külön-külön más színű borítékba hajtogatjuk, így már mindenki tudja, melyik szól neki. A leveleket délután szoktuk kibontani, amikor már az óvodából és az iskolából is hazaérve mindenki otthon van.

A gyerekek nagyon szeretek, és már idén is várják a leveleket. Sajnálják azokat a gyerekeket, akik levél helyett „csak csokoládét” kapnak minden nap…

Kriszti, Budapest

Esti mese – csomagolva

Nálunk a gyerekeknek szóló esti mesét hajtogatjuk bele az adventi naptárba, amit lefekvés után olvasunk fel nekik. Ezek a mesék főként tanulságos állatmesék, amelyek után beszélgetni is szoktunk egy kicsit a takaró alatt 🙂

Emese, Budapest

Óvodai adventi naptár

adventi naptár ötletek

Az alábbi adventi naptárat a szülők készítették az óvodai csoportnak. Igazán különlegessége a díszkiválágítás, ami szép, karácsonyváró hangulatot sugároz az óvodai csoportban mostanában, amikor már olyan korán sötétedik.

Szilvia, Búcs

 

Iskolai naptár

kreatív adventi naptár

Ezt az adventi naptárat pedig az iskolai osztály számára készítették a szülők, házilag. Ugye, milyen kedves színfoltja az osztályteremnek? Így igazán vidám lehet a karácsonyvárás 🙂

Szilvia, Búcs

 

 

 

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!