Adventi előkészületek az óvodánkban

adventi készülődés

Óvodánkban az adventi készülődés keretében munkadélutánt szervezünk, ahol a karácsonyi vásárra különböző adventi koszorúk, kopogtatók, díszek és egyéb tárgyak készülnek az óvó nénik, anyukák, nagymamák szorgos kezei által.

A gyerekekkel olyan dalokat, mondókákat, verseket tanulunk, melyek segítik az ünnepre való ráhangolódást. Különböző technikákkal készült gyerekmunkákkal díszítjük csoportjainkat, óvodánkat. Az udvaron található tujákat, fenyőfákat is ünnepi díszbe öltöztetjük.

Ezekben a napokban sütnek is a gyermekek: mézeskalácsot, Luca-napi pogácsát, apró süteményeket.

Advent vasárnapját követő hétfőkön minden csoportban, ünnepi asztalnál gyertyát gyújtunk, közösen énekelünk, verselünk. Adventi koszorúnk negyedik gyertyáját az utolsó óvodai napon gyújtjuk meg, ekkor már ünneplő, ?szép” ruhába öltözünk mindannyian.

Természetesen az ajándékok sem maradhatnak el, amit hozzánk a Mikulás hoz: minden gyermeknek csomagot, amit haza vihet, és a csoportoknak különböző játékokat, sportszereket. Erre a napra a felnőttek meglepetés műsorral (bábozással, énekléssel) készülnek, amit az óvoda minden gyermekének előadnak. Ilyenkor közösen is meggyújtjuk az utolsó adventi gyertyát és egy szép karácsonyi énekkel áldott, békés ünnepet kívánunk minden gyermeknek, felnőttnek.

Ezután az óvó nénikkel együtt mindenki a saját csoportjába megy, ahol kezdődhet az önfeledt játék gyerekeknek, óvó néniknek, dadus néniknek egyaránt.

Kovácsné Miklósi Andrea – óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-31

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Adventi fénykiállításon a Mazsola csoport

Adventi fénykiállításon a Mazsola csoport

Advent van, a szeretet, béke, várakozás ideje. Rohanó, félelmekkel teli világunkban felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt megnyugtató, kellemes élményt nyújtott a Balatonfüreden látható adventi fénykiállítás. A Patakparti óvoda Mazsola csoportjába járó gyermekekkel, és lelkes szülők csapatával, immár hagyománnyá vált Mazsola délutánt szerveztünk.

bővebben