Adventi fénykiállításon a Mazsola csoport

adventi fénykiállítás

Advent van, a szeretet, béke, várakozás ideje. Rohanó, félelmekkel teli világunkban felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt megnyugtató, kellemes élményt nyújtott a Balatonfüreden látható adventi fénykiállítás. A Patakparti óvoda Mazsola csoportjába járó gyermekekkel, és lelkes szülők csapatával, immár hagyománnyá vált Mazsola délutánt szerveztünk.

Délután fél 4-kor indultunk óvodánk parkolójából, külön busszal. Úti célunk a kiállítás megtekintése volt, hogy kicsit feltöltődjünk, lelkünket ünneplőbe öltöztessük a közelgő karácsonyra. A látványban nem csalódtunk, csodás, mesés fények varázsoltak el bennünket. A változatosan kivilágított betlehemek, templomok régmúlt időbe vezettek vissza bennünket, de látható volt minden gyerek vágya, a karácsonyfa körül szaladó kisvasút is. A látványosságok nem elérhetetlen álmok voltak, hiszen minden megvásárolható. Szinte valamennyi család megkóstolta a mézeskalácsot, cukrozott mogyorót. Számtalan, különböző fényekkel kivilágított,- fenyőerdőnek is beillő- karácsonyfa várt bennünket.

Óvodásainknak az esti közös buszozás nem mindennapi élményt jelentett.
Nagy köszönettel tartozunk a Viva Tours Bt. tulajdonosainak, Gutléber Rolandnak és Gutléber Melindának (szülők), akik az utazás költségeit magukra vállalva, karácsonyi ajándékként térítésmentesen szállították csoportunkat erre a páratlan látványosságra. Az óvodás gyermekek ingyen, a szülők jelképes összegért tekinthették meg a kiállítást.
Talán sikerült a hozzánk járó gyermekeknek olyan élményt nyújtani és olyan szépséget megmutatni, melyre sokáig szívesen emlékeznek. Hisszük, hogy szenteste, az otthoni meleg családi légkörben a csillogó fa alatt álló gyermekek, és felnőttek szívét örömmel tölti el a látottakra emlékezés.

Pauer Magdolna, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-12-10

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!