Adventi ünnepkör óvodánkban

karácsonyvárás

A karácsonyvárás hangulata járja át a december hónap napjait óvodánkban. Az óvodában mi is közösen kezdtük el a készülődést. Az ősszel gyűjtött kincsek, termések közül válogatva minden csoport feldíszítette az adventi koszorúját, s a kész koszorút körbeülve meggyújtották az első gyertyát, s a táncoló gyertyalángnál felidézték a már tanult énekeket, verseket. Az elkövetkező hetekben egyre több gyertyaláng égett, s mi is újabb és újabb dalokat, verseket mondogattunk.

advent-ovoda

Beszélgettünk róla, ki miért várja az ünnepet, s mivel szeretne örömöt szerezni szüleinek.
Több csoportban mézeskalácsot sütöttek, a sülő mézeskalácsok fahéjillata lengte be az óvodát
Advent második hetében a csoportok elsétáltak a Református templomba, s megcsodálták az ott lévő betlehemet.

Az ünnep előtti napokban már sok teendő várt ránk, rendet tettünk a csoportunkban a polcokon, kitakarítottuk a babakonyhát, igazi sürgés-forgás volt, mint az otthoni nagytakarításnál. Mikor végeztünk, feldíszítettük a termet, a folyosót, fenyőágakat tettünk vázákba, s azokat is feldíszítettük a hetek során elkészült karácsonyi díszekkel, fenyőillatú karácsonyi hangulatot teremtve óvodánkban
Az Óvodai közös Karácsonyi Ünnepünkön a gyerekek örömmel és érdeklődve nézték meg a többi csoport műsorát, majd visongva bontották a fa alatt talált ajándékokat.

advent-ovoda

Az Adventi Ünnepkört minden csoportban a”Családi Karácsony”-i műsor zárta le, ahol együtt ünnepeltünk a szülőkkel, családtagokkal.

Jó volt látni a pirosló gyermekarcokat, örömtől és büszkeségtől ragyogó arcú szülőket.
Az ünnepek, hagyományok az összetartozás érzését erősítik, a közösséget éltetik,ezt igyekszünk a településünkön fenntartani, ezért szerettük volna az óvodában meglévő lélekmelengető hangulatot megteremteni az idősek otthona lakói számára a Delfin csoport Karácsonyi műsorával, mellyel örömmel tettünk eleget a Szeretet Otthon felkérésének, hogy egy kis műsorral kedveskedjünk az Otthon lakóinak ,ezzel is emelve az ünnepi hangulatot. A lakók nagy élvezettel követték a műsort. Együtt énekeltek, tapsoltak a gyerekekkel. A műsor után az otthon lakói kis vendégséggel kedveskedtek a gyerekeknek.
Óvodánk másik nagycsoportja a Huncutka csoport a Betlehemes műsorával kedveskedett a Református Templom látogatói számára egy alkalommal, majd az településünkön hagyományosan megrendezésre kerülő ?Öregek Karácsonyának” ünnepi hangulatát emelték a Kis Jézus történetével.

?Feldíszíteni lelkedet Adventi napokon,
Csendes Éj eljöttére, legyen magasztos e cél,
oly küldetés, mely békével árasztja otthonod,
környezeted, világod – még ha az koldusszegény,
remete-lét is -, higgy, s meglelheted boldogságod,
szíved szeretetéből lesz ajándék: Szent Karácsony!”

Szabó Zsuzsanna, vezetőhelyettes írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2015-01-26

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Adventi fénykiállításon a Mazsola csoport

Adventi fénykiállításon a Mazsola csoport

Advent van, a szeretet, béke, várakozás ideje. Rohanó, félelmekkel teli világunkban felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt megnyugtató, kellemes élményt nyújtott a Balatonfüreden látható adventi fénykiállítás. A Patakparti óvoda Mazsola csoportjába járó gyermekekkel, és lelkes szülők csapatával, immár hagyománnyá vált Mazsola délutánt szerveztünk.

bővebben