Állt a bál a Kipp-Kopp Óvodában

Hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük farsangi mulatságunkat. A gyerekek már hetekkel korábban elkezdtek gondolkodni azon, milyen jelmezbe is bújjanak e jeles nap alkalmából.

Egész nap állt a bál. A gyerekek már reggel jelmezbe öltözve köszöntötték egymást. Szebbnél szebb, erősebbnél erősebb öltözékek jelentek meg: táncos, énekes, szuperhősök, viking, cica, virág és még mozdony is akadt köztük.

 

Az ünnepi reggeli és az azt követő tánc után felelevenítettük népi szokásainkat, és a már korábban közösen elkészített kiszebábot hangos ricsajjal utolsó útjára kísértük. Elégettük, s közben hangosan mondtuk a kisze-verset.

Ebéd után sem apadt el a jókedv: volt játék, tánc, kacagás. Délután pedig a frissen sült, finom farsangi fánk töltötte meg a pocakokat. Mindenki boldogan, kipirult arccal ment haza, s lelkesen mesélte szüleinek, milyen csodaszép napunk volt megint.

Kele Orsolya, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2013-02-28

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!