Farsangoljunk hat hetet, míg elűzzük a telet!

Farsang

Izgalommal készültünk idén is a farsangra. Nagy örömünkre a sok ügyes anyuka közreműködésével kreatív jelmezeket láthattunk. Már napokkal az ünnep előtt elkezdtük a készülődést. Feldíszítettük az óvodát, a csoportokat, és érdekesebbnél érdekesebb dolgokat barkácsoltunk. Szabtunk, varrtunk, ragasztottunk, vágtunk és festettünk. Titkolóztunk, sugdolóztunk, hogy vajon ki milyen jelmezbe bújik majd.

Aztán elérkezett a várva várt nagy nap. Az óvoda megtelt hercegnőkkel, lovagokkal, sárkányokkal és kismanókkal. Verseltünk és daloltunk, táncoltunk és mulattunk. Jókat ettünk, jókat ittunk és a végén elfáradtunk. Együtt voltunk mindannyian, kis óvodánk apraja-nagyja.

Reméljük a tél elhagy minket és a tavasz gyorsan itt lesz.

…Perdülj, bokázz, oldjál kontyot, most kell rázni azt a rongyot!
Farsangoljunk hat hetet, míg elűzzük a telet…

 

Farsang

Késmárkiné F. Kinga, óvónő írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2016-02-09

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Itt a farsang, áll a bál…

Itt a farsang, áll a bál…

Minden év februárjában tartjuk, a hagyományos farsangi bálunkat. Évek óta a szülők, hozzátartozók számára, nyitott rendezvényként szombat délután tartjuk, a helyi kultúrház nagytermében. A jelmezbált megelőző hét, a farsang jegyében zajlik. A heti foglalkozások, mind a farsang témáját ölelik fel.

bővebben