Farsangoljunk hat hetet, míg elűzzük a telet!

Izgalommal készültünk idén is a farsangra. Nagy örömünkre a sok ügyes anyuka közreműködésével kreatív jelmezeket láthattunk. Már napokkal az ünnep előtt elkezdtük a készülődést. Feldíszítettük az óvodát, a csoportokat, és érdekesebbnél érdekesebb dolgokat barkácsoltunk. Szabtunk, varrtunk, ragasztottunk, vágtunk és festettünk. Titkolóztunk, sugdolóztunk, hogy vajon ki milyen jelmezbe bújik majd.

Aztán elérkezett a várva várt nagy nap. Az óvoda megtelt hercegnőkkel, lovagokkal, sárkányokkal és kismanókkal. Verseltünk és daloltunk, táncoltunk és mulattunk. Jókat ettünk, jókat ittunk és a végén elfáradtunk. Együtt voltunk mindannyian, kis óvodánk apraja-nagyja.

Reméljük a tél elhagy minket és a tavasz gyorsan itt lesz.

…Perdülj, bokázz, oldjál kontyot, most kell rázni azt a rongyot!
Farsangoljunk hat hetet, míg elűzzük a telet…

 

Farsang

Késmárkiné F. Kinga, óvónő írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2016-02-09

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

Játékajánló

Csatlakozz Te is!

További írások, amik érdekelhetnek!
Hogyan készülődünk farsangra?

Hogyan készülődünk farsangra?

Óvodánk sajátos hagyománya, hogy a farsangi karnevál napját megelőzően farsangi napokat tartunk. A napokat a csoportok egyéni elképzeléseik, ötleteik alapján valamilyen farsanghoz kapcsolódó ?címmel” ruházzák fel és a napi tevékenységek, ennek jegyében zajlanak. A farsang napját követően a hagyomány szerinti ?Kiszebáb” égetésével, versekkel, rigmusokkal elkergetjük a telet.

bővebben