A gyermekek izgatottan érkeztek az óvodába, a Szivárvány csoportba, Farsang napján! /2016.02.04./ Minden szülő elkísérte a gyermekét,ők is mókás jelmezekben érkeztek, mint a gyermekek.

Amikor mindenki megérkezett, bemutatkoztak a gyermekek és felnőttek is, megnéztük ki minek öltözött, és a tanult versekből, énekekből, táncokból ízelítőt adtunk a szülőknek. Majd elkezdődött a mulatság.

A szülőkkel együtt játszottunk különböző mulatságos játékokat. Söprűs táncot, Ragadós testrészeket, Lufis táncot, Csipesz illesztő versenyt. Csomag bontó versenyt. Természetesen minden kisgyermek és anyukája, vagy apukája nyert valami kis csekélységet a versenyeken.

A tízórai után is folytatódott a karneváli hangulat. A többi csoporttal együtt a tornaszobába mentünk ahol az óvodapedagógusok előadták a Farsangi meséjüket. Ez idén az Arany tarajos kis kakas volt. A gyermekek körében nagy sikert aratott. Majd következett a Farsangi felvonulás és a közös tánc.

Ezt követően a csoportokba visszaérkezve a tetőfokára hágott a hangulat. Mókáztunk, táncoltunk,versengtünk, itt a gyermekek egyénileg és a kis barátaikkal közösen is kipróbálhatták magukat a vicces ügyességi játékokban, természetesen mindenki nyert valamit. Majd zsákbamacska ajándékot húztunk. És elfáradva, élményekkel telve vártuk a finom ebédet ami mi más lehetett, mint Farsangi fánk.Nagyon jól sikerült az idei Tél űzésünk, reméljük ennek hatására megérkezik hamarosan a tavasz!

Juhászné Csrefkó Rita , vezetőhelyettes írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2016-02-10