évzáró ünnepség

Immáron több éves hagyományra vezethetjük vissza az óvoda évzáró ünnepségét, a gyerekek, szülők és pedagógusok által is várva várt Kertipartit. Az év utolsó nevelési napján a gyerekek délelőtt sorversenyeken vesznek részt, kora délután pedig érkeznek a vállalkozó kedvű szülők kis csoportjai, akik az óvoda udvarán kialakított tűzrakóhelyeken bográcsokban elkezdik a gulyásfőzés előkészületeit.

Csoportonként négy-öt fő serénykedik, hogy főztjük nyerje el „A legfinomabb gulyás” címet. A finom étkek elkészültekor a vendégek szavazataikkal segítik a zsűri munkáját: minden tál gulyás mellé jár egy szavazó-cédula is.

A délután folyamán az óvoda udvara igazi gyerekparadicsommá változik: arcfestő asztal, trambulin, ugrálóvár, elektromos motorok, horgász-medence, pónilovaglás, zsákbamacska, ügyességi akadálypálya várja az apróságokat. Az ügyességi feladatok teljesítése után zsákbamacskára vagy fagyira beváltható jegyet kapnak a gyerekek.

Erre a délutánra minden csoport zenés kis műsorral készül, de minden évben meglepetésműsorral kedveskednek a vendégeknek az óvónénik is. Az elmúlt két évben nagy sikere volt a tatabányai majorette csoportnak is, melynek fellépői között több micimackós csemete is szerepelt. Koncertet adott a tatabányai kamarazenekar is: népszerű rajzfilmek dallamai csendültek fel előadásukban.

A délután folyamán kiosztásra kerülnek azok az oklevelek is, melyek azokat lelkes szülőket illetik meg, akik az év során közösségi munkájukkal, szülői munkaközösségben végzett tevékenységükkel hozzájárultak az óvoda magasszintű működéséhez, majd a délutánt a tombolahúzás zárja.

Összességében a mi kertpartink egy igazán jó hangulatú, családias rendezvény, amellyel méltón ünnepelhetjük meg a nevelési év befejezését és adhatjuk át a gyerekeket a szünidőnek.

 

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-31

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Évzáró ünnepség: Székely lakodalmas

Évzáró ünnepség: Székely lakodalmas

Az idei év évzárói ünnepségünk egy székely lakodalmas játék volt. A csoportunk egyik óvó nénije, Adél óvó néni esküvőjére készült áprilisban és ekkor sokat beszéltünk a gyerekekkel az esküvő és lakodalom előkészítéséről. Ez indította el bennünk azt az ötletet, hogy idén lakodalmas játékot tanuljunk be a gyerekekkel évzáróra.

bővebben