Hagyományainkhoz híven ballagásunkat július utolsó péntekén tartottuk. Nálunk ez az esemény egy igazán meghitt, bensőséges ünnep, amit komoly készülődés előz meg; így adunk időt a gyerekeknek, hogy felkészüljenek a búcsú pillanatára, ami sosem könnyű. Segítjük őket, hogy megértsék, miről is van szó, és meg is értik, átérzik teljes szívükkel, lelkükkel.

Ebben az időszakban sokat emlékezünk, felelevenítjük, hogyan is kerültek az óvodába, s hogy teltek el az ovis évek.

A ballagás napja nálunk igazán ünnepi: feldíszítjük óvodánkat kívül-belül, s mindent előkészítünk a vendégek fogadására ? de a legfontosabb, hogy ünneplőbe öltöztetjük a szívünket, egész lényünket. Miután végigballagtunk óvodánk minden pontján, hogy a ballagó gyerekek utoljára egy-egy pillantást vessenek kedvenc játékaikra, bútoraikra, elmondják búcsúzó verseiket, majd a fellegek közé engedik a lufijaikat.

Nálunk a ballagáshoz hozzá tartozik a búcsúzás utáni kerti ünnepség, ahol terített asztalok várják a gyerekeket és vendégeiket. Itt együtt játszhatnak, beszélgethetnek egy nagyot társaikkal és az óvó nénikkel a nyári szünet megkezdése előtt.

Kele Orsolya, Óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2013-08-05