farsangi bál

Minden évben a február, a mulatság hónapja. Ilyenkor tartjuk a farsangi bálunkat. Sok éven keresztül délelőtt – zárt körben – csak a gyerekeknek tartottuk. Már egy jó pár éve délutánonként, a szülők számára is nyitott rendezvényünké tettük. Ez számukra is fontos, mivel szívesebben töltik gyermekükkel az időt, egy kis szórakozással egybekötve. Sokszor kérik is, hogy milyen jó lenne belelátni az óvoda életébe, mit is csinál a gyermekük a csoportban. Ilyenkor egy kis ízelítőt kapnak ebből is.

Nagy izgalommal készül mindenki erre a napra. Saját készítésű jelmezekben nagyon aranyosak a gyerekek. Vannak, akik már hónapokkal előtte tervezgetik, milyen maskarát öltenek magukra. Kitalálják az anyukájukkal, megvarrják, kivágják az ötletesebbnél ötletesebb ruhákat.

Nálunk ugyanis az is szokássá vált, hogy a szülők is beöltözhetnek, és aminek nagyon örülünk, hogy évek óta egyre többen meg is teszik ezt. Nagyon jól érzik magukat, velünk együtt mókázva. Az óvoda is átváltozik ilyenkor. Feldíszítjük a csoportszobákat, folyosót és a tornatermet is.

Délután gyülekezve beöltöznek a gyerekek, szülők, óvó nénik, dadus nénik. A vendégek sok finom süteménnyel, innivalóval járulnak hozzá a jó hangulathoz.

óvodai farsang

Minden csoport a saját szobájában versekkel és dalokkal elűzi a telet, majd bevonulnak a tornaterembe, ahol minden vendég megnézheti a jelmezes felvonulást. Majd ismét a csoportszobában folytatódik a mulatság.

Versenyjátékokkal színesítjük a délutánt. Szülők, gyerekek együtt versenyezve, drukkolva játszanak, ezzel is erősítve a szülő-gyermek, szülő-pedagógus kapcsolatot. A bál hangulata a tombolával teljesedik ki és zárul le.

Kecskésné Záreczki Hajnalka, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-04

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!