Farsang óvodánkban

Farsang

Új hagyomány teremtése volt célunk az idei farsang megszervezésével. A farsang hetében minden nap más-más tevékenységet szerveztünk az óvoda minden csoportjában a gyerekek képességeihez igazítva a tevékenységeket…

A vidám dalok, versek tanulása mellett készítettünk érdekes szebbnél szebb álarcokat, farsangi kalapokat, szemüveget,- végül a projekthét zárónapján sor került a várva várt farsangi mulatságra, melyet már nagy izgalommal vártak a gyerekek.

Már reggel mindannyian jelmezt öltöttek a gyerekek és óvodapedagógusok, és kezdődött a móka, tánc, mely után a különböző versenyjátékokat játszva mérhették össze ügyességüket a gyerekek. Ezután következett a szomszédolás: a többi csoportba tett látogatás során mindenki jelmezét megcsodálhattuk és közös tánccal, énekléssel mulatoztunk.

A napot most is a Szülőkkel együtt zártuk, közösen az óvoda udvarán összegyűlve égettük el a Kisze-Bábot verselve, zajongva űztük el a telet ezután már a kikeletet várva…

?Szita, szita, péntek,
vége van a télnek,
kikeletet köszönteni
jönnek a népek.?

Farsang

Szabó Zsuzsanna, vezetőhelyettes írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2015-02-23

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!