Itt a farsang, áll a bál…

farsangi bál

Minden év februárjában tartjuk, a hagyományos farsangi bálunkat. Évek óta a szülők, hozzátartozók számára, nyitott rendezvényként szombat délután tartjuk, a helyi kultúrház nagytermében. A jelmezbált megelőző hét, a farsang jegyében zajlik. A heti foglalkozások, mind a farsang témáját ölelik fel.

Álarckészítés különböző eszközök, technikák falhasználásával, dalos játékok, énekek és versek tanulása, így a hét végére, már mindenki nagy izgalommal készül a bálra.

 

farsangi bál

A gyermekek szemszögéből nézve a farsang a tél elűzését, a tavasz várását illetve a ?más bőrébe való bebújást” jelenti. A farsangi mulatság sikeréhez, minden évben az anyukák és nagymamák finomabbnál finomabb édességekkel, süteményekkel járulnak hozzá.

A bál alkalmával az óvoda dolgozói és a gyermekek vidám jelmezekbe öltöznek. Ilyenkor mindig kérjük a szülőket, hogy gyermekük számára egyszerű jelmezt válasszanak, melyben könnyen tudnak mozogni. A rendezvényt minden évben meghívott vendég teszi színvonalassá, lufibohóc, gitáros művész, vagy éppen táncos hagyományokat ismerő előadó személyében. A gyerekek ezeket a műsorokat mindig nagyon élvezik. Általában az előadó be is vonja a gyerekeket, esetleg a szülőket is a műsorába.

 

farsangi bál

A jelmezes felvonulás illetve a műsor után, késő délutánig tartó táncos mulatozás, eszem-iszom következik, közben játékos verseny feladatokkal színesítjük a délutánt. A farsang végén, a kultúrház udvarán, a kisze-báb égetésével teljesedik ki és zárul le a bál.

Berzsenyi-Simon Szilvia, óvodapedagus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2016-02-08

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!