Hoki – Miért jó jégkorongozni?

Szerző: Pompor
hoki

Ilyenkor télen sok gyermek leli örömét a korcsolyázásban. Azok a lurkók, akik nemcsak télen szeretnének jégen lenni és nem csupán korcsolyáznának, feltétlenül próbálják ki a jégkorong sportot!

A hoki egy nagyszerű csapatjáték, ahol a kisgyermekek játékos módszerekkel tanulhatnak korcsolyázni és ütővel-koronggal játszani. A kisebbek hamar megismerkednek a szokatlan felülettel és bátran mozognak rajta, a nagyobb mozgásigényűek felszabadultan játszhatnak, a félénkebb gyerekeknek pedig önbizalmat adhat a sport és a közösségi élmény.

A hoki előnyei

Nagyon fontos, hogy minél előbb megtapasztalják a csapathoz tartozás, a csapatban való együttműködés érzését, hiszen ez az élet minden területén hasznukra válik. Ahogyan az is, hogy sportolás közben barátokra találhatnak, az óvoda, iskola mellett egy új közösségbe is beilleszkedhetnek. Magyarországon is egyre több kisgyermek kezdi el a jégkorongozást már egészen kicsi korban, és köztük egyre több kislány választja ezt a sportot.

Az edzések ideje kikapcsolódás a szülőknek is, hiszen együtt tölthetik az időt a gyerekekkel, figyelhetik játékukat. A rendszeres edzések pontosságra és megfelelő időbeosztásra nevelik a kicsiket. A jégkorongsporttól nem kell félteni őket, hiszen a védőfelszereléseknek és a gyerekekre vonatkozó biztonsági szabályoknak köszönhetően kevesebb a sérülés, mint más csapatsportokban.

Jégkorong Szakosztály>>

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-01-22

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!