Húsvétra várva a Kipp-Kopp Óvodában?

Hímes tojás

Mi minden ünnepre úgy készülünk, ahogy otthon is szokás: nagytakarítás, díszítés (természetesen ebbe is bevonjuk a gyerekeket). Most tojást fújunk – a belsejéből rántotta, bundás kenyér, a külsejéből hímes tojás készül.

A mi óvodánkban nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a néphagyományokra, a népszokásokra, a népi kismesterségek megismerésére. Megismertetjük velük a tojásfestés különböző technikáit, városrészünk, Tápé gyékényes világát. Megbeszéljük mi az a böjt, és miért kerül sonka és tojás a húsvéti asztalra, hogy miért locsolkodnak a fiúk, és várjuk a nyuszit is!

Beszélgetünk Jézusról, viszontagságairól, mennybe meneteléről, mint ahogy karácsonykor a születéséről, mert erről is kell, hogy halljanak, mert így kerek a világ! Közben szorgosan dolgoznak a kis kezek, gyönyörű dísztárgyak készülnek, és észrevétlen még megtanulunk pár locsolóverset, éneket is!

Kele Orsolya, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2014-04-29

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Közeleg a Húsvét!

Közeleg a Húsvét!

Közeleg a Húsvét, így óvodánkban is lázas készülődés folyik a 3 csoportban. Óvodai Pedagógiai Programunkban nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek és a hagyományok. Másik terület melyet kiemelten kezelünk az az ábrázoló tevékenységek. Minden óvó néni igyekszik többféle technikával megközelíteni ezeket a tevékenységeket, a gyerekek életkori sajátosságaira építeni a megvalósításnál.

bővebben