Ma délelőtt a locsolkodást is eljátszottuk Óvodánkba. Hagyomány már nálunk, hogy minden csoportban készülnek a fiúk egy nagyon szép locsolóverssel és tízórai után kezdődik az ünnepi készülődés. Az asztalokat megterítik a lányok, és az előző nap elkészített sütit behozzák daduska nénivel és felsorakoznak a fiúk fogadására…

… akik ünneplőbe öltözve, “szagos vízzel” a kezükbe bejönnek és elmondják a verset, majd a “Szabad-e locsolni” után elkezdődik a locsolkodás. A lányok ezután apró tojással kínálják a fiúkat, akik ezután a többi csoportba is átmennek locsolkodni, visszatérve a konyhás nénit sem felejtik el!

Közösen elfogyasztottuk a piskótatekercset, majd felöltöztünk és kimentünk az udvarra, ahol megkerestük a nyuszi által eldugdosott csokitojásokat! Játék, móka, kacagás vette kezdetét, hiszen néhány csintalan tojás jól elbújt a nagy fűben, de végül mindenki örülhetett és egy vidám, szép emlékkel gazdagodva mehetett haza, hiszen többen otthon lesznek most pár napot a nagyobb testvérrel!

Lénártné Ungi Ildikó, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2014-04-17