Immunerősítés – sóterápiával

sóterápia gyerekeknek

Az óvodai év kezdetén sok szülő aggódva gondol arra, hogy közösségbe kerülve gyermekük vajon hogyan fog megbírkózni az új környezet hatásaival, köztük a fertőző betegségekkel.

Célszerű már előre erősíteni gyermekünk immunrendszerét, így kevésbé lesz hajlamos elkapni a fertőző betegségeket, illetve enyhébb lefolyásra és gyorsabb gyógyulásra számíthatunk. A megelőzésben és kezelésben egyaránt hatásos természetes módszer a sóterápia.

A sóbarlang titka…

A sóbarlangban működő kristálysó párologtatók a sóbányákhoz és tengerparti a sópára, mint természetes antihisztamin, fellazítja a váladékot és szabaddá teszi az orrjáratokat. Megszűnik az állandó kényszer a szájon való lélegzésre, az orr nyálkahártya gyulladása enyhül, majd elmúlik. Ez fontos a pihentető alvásban is, hogy a gyerekek orron át, csukott szájjal tudjanak éjszaka ki és belélegezni.

A parajdi sóbányában elért eredmények is azt mutatják, hogy a földalatti kezelés egy egyszerű és hasznos módszernek tűnik, hozzájárul a betegek légúti panaszainak javulásához, a lelki egyensúly és a vegetatív idegrendszer tónusának a helyreállításához.

A sós levegőt, a gyógyító tengeri klímát otthon is létrehozhatjuk hálószobában egy sópárologató készülékkel un. ionizátorral. Ennek az előnye, hogy a mindennap a gyógyító sós levegőben aludhatunk. Ezáltal rövid időn belül sikerül megszüntetni az allergiát, a kruppot, az asztmát, a krónikus arc és homloküreg gyulladásokat, bőrbetegségeket.

Valamint sikerül egy erős immunrendszert felépíteni, mely nem azt jelenti, hogy ezután semmiféle betegséget nem kap el gyermekünk, hanem ha el is kapja, sokkal gyorsabban és komplikáció mentesebben gyógyul ki belőle.

Tóth Krisztina, orvosilag akkreditált táplálkozási és életmód tanácsadó írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2010-08-23

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Hogyan küzdhetjük le a közösségi náthát, avagy a hétfejű sárkány betegséget?

Hogyan küzdhetjük le a közösségi náthát, avagy a hétfejű sárkány betegséget?

Sok gyermek a közösségbe kerülés után szinte folyamatosan náthás, időnként köhög, étvágytalan, dugul az orra, rosszul alszik, nyűgös, figyelmetlen, talán kicsit rosszul is hall. Mindezek a panaszok heteken-hónapokon át tartanak, minden gyógyító tevékenység ellenére. Ezt a kórképet neveztem el Hétfejű Sárkány betegségnek.

bővebben