INFLUENZA? – Tippek a megelőzéshez

nátha megfázás

ÉRDEKES ADATOK
Egy Amerikában publikált nemrégiben közzétett tanulmány szerint az influenzaoltás hatékonysága nem igazolható egyértelműen. Egy másik nagyszabású kísérletsorozat után 51 tanulmány bizonyította 260 ezer gyermek esetében (23 hónaptól 6 éves korig), hogy az influenzaoltás semmivel sem hatékonyabb a placebónál. Egy másik, a külföldi Lancet c. orvosi szakfolyóiratban közölt felmérés során azt tapasztalták, hogy az oltás nem nyújt hatékony védelmet az időskorban bekövetkező halálos kimenetelű tüdőgyulladás ellen, mely az influenza egyik fő szövődménye.

JÓ TUDNI!
Ha komolyabb fertőzés éri a testet, a T-sejtek száma megemelkedik. (Ezek a sejtek serkentik az ellenanyagok termelődését, és „harcba szólítanak” más fehérvérsejteket a szervezetbe behatoló antigének elpusztítására.) Az influenza elleni oltás csökkenti az immunvédelemhez szükséges T-sejtek számát. Ami azt jelenti, hogy egy betegség elleni védelem fejében, a szervezet általános védekező ereje csökken. Talán azt is kevesen tudják, hogy az influenza elleni vakcina formaldehidet, higanyt, karbolsavat, etilén-glikolt (köznapi nevén fagyállót) és egyéb vegyi anyagokat tartalmazhat. Ez különösen a fejlődésben lévő szervezet számára lehet megterhelő.

INFLUENZA ELLEN D-VITAMIN

Valós tény, hogy D-vitamin szintünk igen alacsony szintre zuhan különösen a téli hónapokban, az influenza szezon időszakában. Azt pedig több vizsgálat is igazolta, hogy a vér alacsony D-vitamin szintje hajlamosító tényező a különbőző fertőzéses eredetű légúti betegségek és az influenza tekintetében. Dr. Mercola, a neves amerikai orvos azt írja: több vizsgálat is kimutatta az összefüggést a népesség alacsony D-vitamin szintje és a fertőző légúti betegségek, valamint az influenza terjedése között. A megelőzés egyik leghatékonyabb módja lehet tehát a „napfény-vitamin” a D-vitamin alkalmazása.

MEGELŐZÉS HOMEOPÁTIÁVAL

A homeopátia egyszerű, pénztárcabarát, szelíd és egyben hatékony alternatívát nyújt az influenza elleni küzdelemben felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Az őszi hónapoktól érdemes az Influenzinum nevű golyócskát alkalmazni a szervezet megerősítésére és felkészítésére. A nozóda szedését akkor kezdjük el, ha közvetlen környezetünkben megjelent már a betegség. Adagolás: Influenzinum C30 2 napig 2×5 golyó naponta, 5 naponta ismételve. Ha az influenza már kialakult, ezt a gyógyszert már nem érdemes alkalmazni. Meg kell keresni a tünetekre pontosan lefedő ún. tüneti szert. Fennálló betegség esetén segíthet még a Vincetoxicum, mely vírusellenes hatással rendelkezik. Az alacsony D potenciákból megelőzésként egy hétig napi 1×5 golyó egy hetes kihagyásokkal az adagolás. (Betegség esetén gyakrabban, naponta kétszer-háromszor 5 golyó) A magasabb pl. C30-as potenciát ritkábban hetente-kéthetente érdemes alkalmazni a Vincetoxicum golyóból. Kifejezetten influenza ellenes hatású az Oscillococcinum nevű készítmény, melynek adagolása gyermekek esetén hetente egyszer 5-10 golyó, felnőtteknek hetente egyszer 10-15 golyó.

EGYÉB FONTOS TANÁCSOK az influenza megelőzéséhez

  • Fogyasszunk több antioxidánst az étrendben: igyunk minden nap frissen facsart zöldség- vagy gyümölcslevet, ha tehetjük.
  • Az elegendő alvás itt is kulcsfontosságú, egy kipihentebb szervezet jobban ellenáll a fertőzéseknek.
  • Hasonlóképpen jó hatású a megelőzésben a rendszeres mozgás.
  • Fogyasszunk minden nap néhány gerezd fokhagymát alaposan összerágva.
  • Ha lehet, kerüljük a nagyobb érzelmi stresszt.
  • Csökkentsük cukorfogyasztásunkat.
  • Gyakran mossunk kezet.
  • Gondoskodjunk az elegendő C-vitamin bevitelről, lehetőleg természetes formában.

A témáról bővebben itt olvashatnak:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/10/21/avoid-flu-shots-vitamin-d-is-a-better-way.aspx

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/08/27/Canada-Looks-at-Vitamin-D-for-Swine-Flu-Protection.aspx

Hétvári Andrea, bach-virág terapeuta írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2010-08-23

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!
Hogyan küzdhetjük le a közösségi náthát, avagy a hétfejű sárkány betegséget?

Hogyan küzdhetjük le a közösségi náthát, avagy a hétfejű sárkány betegséget?

Sok gyermek a közösségbe kerülés után szinte folyamatosan náthás, időnként köhög, étvágytalan, dugul az orra, rosszul alszik, nyűgös, figyelmetlen, talán kicsit rosszul is hall. Mindezek a panaszok heteken-hónapokon át tartanak, minden gyógyító tevékenység ellenére. Ezt a kórképet neveztem el Hétfejű Sárkány betegségnek.

bővebben