Itt a farsang, áll a bál…

farsang

A farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. Óvodánk is minden évben nagy örömmel készül a farsangi időszakra. Egy hétig tartó témahét keretében dolgozzuk fel a farsangot.

Minden nap más-más tevékenységet szervezünk az óvoda minden csoportjában. A vidám dalok, versek mellett készítünk érdekes, szebbnél szebb álarcokat, farsangi kalapokat, szemüveget,- végül a hét utolsó napján sor kerül a várva várt farsangi mulatságra. Közös jelmezes felvonuláson ( minden csoport bemutatja jelmezeit).

A gyerekek már jóval a farsangi hét kezdete előtt tanakodnak, hogy minek is öltözzenek be, sőt még az óvó nénik, dajka nénik is!

Vannak olyan csoportok akik egyforma ruhát – jelmezt öltenek az óvó nénikkel együtt, és egy kisebb műsort adnak elő, – mások egyéni jelmezben kápráztatják el egymást.
Énekelünk ,táncolunk és a dajka néniknek köszönhetően együtt fogyasztjuk el a farsangi fánkot.

Palástiné Borsi Éva, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2014-01-17

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!