Eltelt a várva várt Mikulás ünnepe, a gyerekekhez eljött a Mikulás, megkapták ajándékaikat, sokan már el is felejtették, de az ügyes viselkedés, a déli alvás, az ebéd megevése még mindig tart. Vajon miért?

Azért mert most a Mikulás és a manók helyett az angyalka figyeli a gyerekeket és jegyzi fel kinek lesz ajándék a karácsonyfa alatt.

Lázas készülődés folyik a csoportban: karácsonyfát diszítünk együtt a gyerekekkel, a nagy előcsarnokba együtt éneleknek óvónenik, gyerekek, dadus nénik, szakácsnők, magyarok és románok. Várjuk, várjuk a Szeretet ünnepét.

óvodai karácsony   óvodai karácsony

A nagy készülődésben azonban nem feledkezünk meg a Karácsony jelentőségéről, fontosságáról, az ELSŐ KARÁCSONYRÓL. Együtt beszéljük meg a gyerekekkel mi is történt régen, hogyan is volt, mennyire különbözött a mai Karácsonytól. Ebből a meggondolásból kiindulva, különleges ünnepélyt tervezünk: „Karácsonya régen és ma”
Célunk újraéleszteni az akkor történteket, ráébreszteni a szülőket, hogy mennyire hálásnak kell lenni mindennap mindenért amink van és figyelmeztetni a gyerekeket, hogy mekkora különbség van régi a Karácsony és az új Karácsony közt.

óvodai karácsony

A gyerekek szerepükhőz híven öltözve, az óvodánk disztermében gyönyörű előadást tartanak. A háttérben meghuzodó óriás Karácsonyfa árnyékában meghitt és kellemes időtöltésnek igérkezik ez a Karácsonyi szerep. Mindanyian jól érezzük magunkat, érezzük a nagy örömöt és békét, mely eláraszt bennünket egy – egy szép kánta következtében. A szülők örömtől csordultig telt lélekkel és könnyes szemmel tapsolják meg a kis „szinészeket”.

A gyerekek jutalma nem marad el, a karácsonyfa alatt hatalmas csomagok várnak és mindannyian együtt örülünk és várjuk a Karácsonyt.

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-02