Kirándulás Mártélyra az Állatok világnapja alkalmából

óvodai kirándulás Mártély

Palástiné Borsi Éva, óvodapedagógus írása

Óvodánk kihasználva a remek napsütéssel teli időjárást kirándulást szervezett az óvodások részére. A kirándulást összekötöttük az állatok világnapjáról való megemlékezéssel.

Az óvodai gyereksereg óvó nénikkel, dajka nénikkel és némi elemózsiával felpakolva indult reggel Mártélyra. Már a busszal, szülök nélküli utazás is nagy élmény volt a gyerekeknek.
A Mártélyi Tájvédelmi Körzet a Tisza bal partján fekszik, létesítménye az ún. Ártéri tanösvény, mely 2.6 km hosszú,és a holtág kialakulásán túl megismertet az árvízi védekezéssel, valamint az árterek élővilágával.
Megnézhettünk egy kiállítást, melyen a környék védett állatainak kitömött példányai, és képei voltak láthatóak, majd a környéken található növényekkel ismerkedhettünk meg.

Megérkezésünk után a szabadban megtízóraiztunk, majd hosszú erdei séta következett az ösvényen. A gyerekek útközben terméseket faleveleket gyűjtöttek, testközelből láthattak mókusokat, majd arra a tanösvényre vezetett utunk, ahol olyan csodálatos világot láthattunk, mintha a mesék birodalmába értünk volna. A Holt-Tisza felett keskeny hídon sétálva tekinthettük meg az érintetlen természet szépségét, – a hódvárat, a növényeket, a madarakat.

Délután megfáradva, de maradandó élményekkel tele tértünk haza, és a sok kiránduló kisgyermek egymás szavába vágva mesélte el a nap eseményeit a szüleiknek.

 

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2013-01-11

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!