Madarak és Fák Napja

Környezetvédelmi program – Madarak és Fák napja alkalmából

Óvodánk, az őrtilosi Lurkó Kuckó Óvoda, ötödik alkalommal szervez gyermektalálkozót Madarak és Fák Napja alkalmából Őrtilos-Szentmihályhegyen, a Vízitúra-bázison, ahol Csurgó térség és a szomszédos települések óvodái, közel 400 óvodás és az őket kísérő felnőttek vesznek részt.

?rtilos

Célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet a természetvédelem fontosságára, megismerjük védett értékeinket, és baráti kapcsolatokat építsünk, ápoljunk. Az idei évben kiemelt figyelmet szentelünk a hulladékkezelésnek!

Szeretnénk, hogy ezen a napon gyermekeink nagyon jól érezzék magukat a szabadban, sokat mozogjanak, játsszanak, barátkozzanak; minél emlékezetesebb legyen számukra ez a program.

?rtilos

Csodálatos természeti környezetben, a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekv? páratlan szépségű Dráva menti domboldalon töltjük az egész napot.

Az elmúlt négy év tapasztalatai azt mutatják, hogy érdemes tovább folytatni a találkozó szervezését, hiszen nagyon nagy élményt sikerült szerezni a sok kis óvodásnak és kísérőiknek. Emellett hasznos ismereteket szereztek, tapasztalatokat gyűjtöttek. Törekszünk arra, hogy új ötletekkel minél színvonalasabbá, jobbá tegyük a térségben egyedülálló óvodás rendezvényt.

?rtilos

Az idei program a következ?en alakul:

 • 9-kor ünnepélyes megnyitó, résztvevők köszöntése
 • Házigazda ovisok tánc bemutatója
 • Fa csemete ültetés- kopjafa állítás a ?Tekergő-liget?-ben ?Picurka-Túra? (az idén térkép alapján kell megtalálni a megjelölt helyeket, ott bélyegezni, így minden pontot megtalálva lesz teljesítve a túra)
 • jutalom átvétele
 • népi játékok, kaland-park, állatsimogató, kézműves sátrak
 • rajzkiállítás a beérkezett pályamunkákból
 • DDNP-ismeretterjesztő sátor
 • ?Zöld-játszóház
 • Kolompos együttes műsora
 • ebéd a szabadban(paprikás krumpli)
 • játék, játék, játék?.. hazamenésig

Tóthné Iváncsics Gyöngyi, óvodapedagógus írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2011-05-20

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

játéktárCikkajánló

Csatlakozz Te is!

További írások, amik érdekelhetnek!
Madárbarát Bóbita csoport a Patakparti óvodában

Madárbarát Bóbita csoport a Patakparti óvodában

Az Ajka Városi Óvoda Helyi Nevelési Programjában kiemelt helyet kap a külső világ tevékeny megismerésére nevelés. A kisgyermekek nevelésében nagy hangsúlyt fektetünk környezetük megfigyelésére, megszerettetésére, megóvására- a környezetvédelemre. A külső világ tevékeny megismerése az óvodai nevelés egész folyamatában érvényesül. Csoportunk mindennapi életében fontos szerepet kap a madarak megfigyelése, gondozása, s ezt már évek óta, mint ?Madárbarát csoport? végezzük.

bővebben