Miért szeretem az óvodámat?

Mezőhegyesi Óvoda

Szeretném nektek bemutatni a mezőhegyesi 2 számú ovit, más néven az újtelepi ovit. Ezen belül pedig a Nyuszi csoportot, ahová a nagyobbik lányom is járt és a fiam pedig nagycsoportos évét tölti.

A Nyuszi csoportba különböző korú gyerekek járnak. Az óvó nénik akik egyengetik a kis lurkók mindennapjait: Vargáné Mónika óvó néni, Baloghné Ilonka óvó néni. A nevelő munkájukat segítő dadus Maja néni, aki nagy gonddal istápolja az újonnan bekerült kis ovisokat.

Az óvodai csoport fő célja a néphagyományok megőrzése, ápolása és tovább adása a gyerekek felé versek, dalok, népi játékok formájában. Egy-egy ovis ünnepség alkalmával a gyerekek nagy örömmel tanulják a különböző meséket (amiket eljátszanak), verseket, népi ruhába bújt táncokat. Amiket utána nagy szeretettel adnak elő a szülőknek és a vendégeknek. Az óvó nénik a továbbiakban nagy hangsúlyt fektetnek a változatos programokra, foglalkozásokra. Kirándulásokat szerveznek, ahol a gyerekek játékosan tanulják meg az Őket körülvevő dolgokat, pl.: a közeli gazdaságok látogatása,ahol megismerkednek az állatokkal, vagy a bátrak lovagolhatnak.

Gyakran látogatják az óvodát különböző előadók a gyerekek nagy örömére. Rendőrnapot is szerveztek, ahol a gyerekek különböző közlekedési tanácsot kaptak és egy igazi rendőr autóba is beleülhettek.

Valójában ezek nagyon fontos dolgok a gyerekek életében, de a legfontosabb, hogy reggelente boldogan induljanak az oviba, ahol szerető óvó nénik várják őket. Jó tudni,hogy biztonságos kezek között van a gyerekem és ha rossz a kedve akkor is próbálnak mosolyt csalni az arcára.
Szerintem nincs annál nagyobb öröm, mikor a gyerek boldogan megy az oviba és elválásnál pedig azt mondja: „Anya, hiányozni fogsz, de egy órával később gyere értem”.

Szóval ezért jó a mi ovink és az óvó nénik, akik összetartják ezt a kis csapatot.

Petrovics Zita, szülő írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-24

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben