Miért szeretem az óvodánkat?

Tetszik nekünk a Nardini napközi, hiszen a második gyerekünket is ugyan ide írattuk. Szeretjük a Nardini napközit, mert felkészíti a gyerekeket arra az életre, ami a napköziből kikerülve vár rájuk.

Szerintünk, mivel, hogy katolikus napközi, egy pluszot ad a gyerekeink számára. Megismerteti számukra Istent és az ő igazi szeretetét. Helyes Isten képet ad a gyerekeink számára. Növekedni tudnak tudnak Istenben és Isten is növekedik bennük az óvodás évek alatt. Szeretjük az óvodánkat a közös szentmisékért, ünnepekért, ahogyan felkészítik gyermekeinket az ünnepekre, elmélyítve bennük az ünnep lényegét.

Szeretjük az óvodában azt, hogy a gyerekek testi, lelki és szellemi igényeit, szükségleteit és fejlettségét is figyelembe veszik. Szeretjük az óvodánkat azért a módszerért is, ahogy tanítanak, családias, harmonikus, kiegyensúlyozott légkört teremtve.

Szeretjük az óvodánkat azért is mert a kicsik a nagyokkal együtt vannak, mivel vegyes csoportok vannak. Jó volt megtapasztalni azt, hogy a nagyobb gyerekek a csoportból kisegítik a kisebb gyerekeket. Tetszik az, hogy a nagyobb gyerekek úgy viszonyulnak a kisebbekhez, mintha őrangyalok volnának a kicsik számára. Mindkét gyerekünk ebből kifolyólag szoros kapcsolatokat, barátságokat alakított ki a nagyobb gyerekekkel, akikhez nagyon ragaszkodnak.

Szeretjük az óvodánkat azért is, mert családias légkörben ünnepelhetjük az óvodai szülinapokat, mindig sok kreativitást tapasztalva.

És amit a gyerekeink szeretnek az óvodában: „Szeretjük az óvodánkat a közös kirándulásokért, programokért.” „Szeretjük az óvodát, mert sok éneket tanulhattunk és sokat játszhattunk.” „Nagyon szeretjük az óvodánk udvarát és a játszóterét, ahova gyakran megyünk játszani.”

szülő
Szent Miklós csoport

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-29

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben