Miért szeretem az óvodánkat?

Balassa Nándorné vagyok. 3 fiú gyermekem van. A legidősebb 13 éves lesz, a középső 10 a legkisebb 6 éves nagycsoportos óvodás. Mindhárom gyermekem a csorvási Bocskai utcai óvodába járt.

Nagy szerencsénkre mind a hárman ugyanahhoz a két óvónénihez került: Bencsikné Bodzsár Ildikóhoz, és Béres Józsefné Ildikóhoz. Szerintem életem egyik legnagyobb szerencséje volt,hogy ők ketten vezették be gyermekeimet a társas élet rejtelmeibe. A 10 év során rengeteg szeretetet kaptak a gyermekeim, és a legjobb tudásukat adták nekik. Sokkal nagyobb tudással kerültek fel az iskolába mint más gyermekek, teljes mértékben felkészítették őket a hirtelen és nagy elvárásokat támasztó iskolai életre.

Az óvodai mindennapok során rengeteg hasznos programban volt részük. Kirándulások, akár csak egy csoporttárs családjánál,ahol mondjuk olyan állatokkal és foglalkozásokkal is megismerkedhettek,amikhez más úton nem juthattak volna közel. Jártak a szülők érdekes munkahelyein, például pékségben,ahol végignézhették,hogy készül el a kenyér meg a kifli,amíg a bolt polcaira kerül.

Sajnos ez az utolsó évünk az oviba, a legkisebb fiam is jövőre iskolás lesz. De még a mai napig is a nagyon is szívesen járnak vissza amikor a régi csoportjukban a szülőkkel közös barkácsnapot tartunk.Ilyenkor az évszaknak megfelelő termésekből különböző ötletes, húsvéti,karácsonyi díszeket készítünk. ezeket az alkalmakat a nagy fiaim is szeretik kihasználni.

Szerencsésnek mondhatom magam,hogy ebbe az óvodába járhattak a gyermekeim, és bár még messze van a tanév vége, de m,ár nagyon sajnálom,hogy véget ér életünknek ez a szép korszaka és végleg meg kell válnunk az ovitól!

De biztosnak tartom,hogy vissza-vissza fogunk járni látogatóba a Vuk csoportba!

Köszönöm a figyelmüket!

 

Balassáné Marietta szülő írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-19

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben