AJÁNLÓ: FARSANGI ÖSSZEÁLLÍTÁS

Jelmezötletek
Versek
Fánk receptek

AJÁNLÓ: TÉL AZ OVIBAN

Téli játékok
Téli versek
Madáretetés

Balatonfüred keleti része Balatonarács, mely valaha különálló település volt. Ennek megfelelően itt külön közösség él, akik nem fürediek, hanem arácsiak. Ennek az identitástudatnak szerves része a helyi gyermekek egyazon közösségbe járása, és mi igen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen van SAJÁT óvodánk. Ez az óvoda a Kiserdei Óvoda Kerekerdő Tagóvodája, azaz a mi ?arácsi ovink”. Nekem 2 lányom jár ide, és egész biztosan a harmadik is ide fog.

Óvodánkban 3 csoport működik egy kicsi, barátságos épületben, gyönyörű kerttel, szép környezetben. Az óvónők, dajkák, szülők és a gyerekek mind-mind személyesen ismerjük egymást, hiszen ki közösségről van szó.
Ennek megfelelően mindenki abban segít az óvodának, amiben tud és mindenki a maga munkáját, tehetségét próbálja beletenni. Mivel ezt mindenki belső indíttatásból teszi és nem külső hatásra, így VALÓDI lesz, ösztönözzük egymást és együtt próbálunk tenni a gyermekeinkért. Ugyanaz a cél vezérli az itt dolgozókat és a szülőket, így a gyermekek szép színes programokban vehetnek részt.

Hogy csak az idei évből merítsek: az arácsi szüreti mulatságon vidám műsort adtak a gyermekek, a református gyülekezet szőlőjében szüreteltek (egy szülő segített a szőlő feldolgozásában, a gyerekek préselhettek, stb.) ,majd őszmanó- készítési versenyt nyertünk. Elindult egy madarász-ovi program is, melyben rendkívül izgalmasan a madárvilágot próbálják a gyermekekkel megismertetni.

A gyermekek ezen kívül rengeteget sétálnak – hiszen itt van a Koloska-völgy, kisvonattal a Balatonpartra járnak, valamint bábszínházba évi 3-4 alkalommal. Mindemellett nem szabad elfelejteni a szakmai munkát, ami itt folyik: a mindennapos játékos tanulás, körjátékok mellett fejlesztő pedagógus és logopédus is jár az óvodába, valamint hitoktatás is elérhető.
A teljesség igénye nélkül írtam ezt a rövid összefoglalót, higgyék el, nálunk egész biztosan jó helyen lennének az új játékok!

Balatonfüred – arács, 2012.11.05. Császár Attiláné dr. írása
A balatonfüredi Kiserdei Óvoda Kerekerdő Tagovodájának képviseletében

 

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-07

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

KIEMELT ÖSSZEÁLLÍTÁS

játéktárCikkajánló

Csatlakozz Te is!

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben