Miért szeretem az óvodánkat?

Balatonfüred keleti része Balatonarács, mely valaha különálló település volt. Ennek megfelelően itt külön közösség él, akik nem fürediek, hanem arácsiak. Ennek az identitástudatnak szerves része a helyi gyermekek egyazon közösségbe járása, és mi igen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen van SAJÁT óvodánk. Ez az óvoda a Kiserdei Óvoda Kerekerdő Tagóvodája, azaz a mi ?arácsi ovink”. Nekem 2 lányom jár ide, és egész biztosan a harmadik is ide fog.

Óvodánkban 3 csoport működik egy kicsi, barátságos épületben, gyönyörű kerttel, szép környezetben. Az óvónők, dajkák, szülők és a gyerekek mind-mind személyesen ismerjük egymást, hiszen ki közösségről van szó.
Ennek megfelelően mindenki abban segít az óvodának, amiben tud és mindenki a maga munkáját, tehetségét próbálja beletenni. Mivel ezt mindenki belső indíttatásból teszi és nem külső hatásra, így VALÓDI lesz, ösztönözzük egymást és együtt próbálunk tenni a gyermekeinkért. Ugyanaz a cél vezérli az itt dolgozókat és a szülőket, így a gyermekek szép színes programokban vehetnek részt.

Hogy csak az idei évből merítsek: az arácsi szüreti mulatságon vidám műsort adtak a gyermekek, a református gyülekezet szőlőjében szüreteltek (egy szülő segített a szőlő feldolgozásában, a gyerekek préselhettek, stb.) ,majd őszmanó- készítési versenyt nyertünk. Elindult egy madarász-ovi program is, melyben rendkívül izgalmasan a madárvilágot próbálják a gyermekekkel megismertetni.

A gyermekek ezen kívül rengeteget sétálnak – hiszen itt van a Koloska-völgy, kisvonattal a Balatonpartra járnak, valamint bábszínházba évi 3-4 alkalommal. Mindemellett nem szabad elfelejteni a szakmai munkát, ami itt folyik: a mindennapos játékos tanulás, körjátékok mellett fejlesztő pedagógus és logopédus is jár az óvodába, valamint hitoktatás is elérhető.
A teljesség igénye nélkül írtam ezt a rövid összefoglalót, higgyék el, nálunk egész biztosan jó helyen lennének az új játékok!

Balatonfüred – arács, 2012.11.05. Császár Attiláné dr. írása
A balatonfüredi Kiserdei Óvoda Kerekerdő Tagovodájának képviseletében

 

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-07

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben