Miért szeretem az óvodánkat?

A mi óvodánk vidéken van, de felszereltsége és színvonala vetekszik a városi óvodákkal.
Mi elég korán, két és fél évesen kerültünk a családi napköziből az oviba. Bár év közben történt a váltás, mégis nagyon szívélyesen fogadtak bennünket és rugalmasan kezelték a dolgot.

Az óvoda épülete a község központjában található, nem messze a Zagyva folyótól. Ez is lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek minél közelebbről megismerjék a természetet. A vízparton sokféle növénnyel találkozhatnak és hatalmas sétákat tehetnek a szabadban. Az ovinak tágas csoporttermei vannak, tornaterme és szép, karbantartott, kültéri játékokkal felszerelt udvara. Bár az anyagi lehetőségek végesek, mégis mindent előteremtenek, ami a gyermekek számára fontos.

A színvonal nemcsak a felszereltségben jelentkezik. Tavaly óta angol és hittan foglalkozás is van, valamint néptánc és foci mozgásos tevékenységeken is részt vehetnek a gyerekek. Minden foglalkozás szabadon választható.

Rengeteg óvodai program van az év során. Gondolok itt a kirándulásokra, az udvaron megrendezésre kerülő szüreti mulatságra, a márton-napi lámpás felvonulásra, a Mikulás ünnepségre, a Karácsonyt megelőző angyalváró délutánra, ahol a szülők együtt készülődhetnek a gyerekekkel erre a meghitt ünnepre, a farsangi bálra, húsvéti és anyák napi ünnepségre, gyereknapra.

Minden rendezvényre rengeteget készülnek az óvónők és a gyerekek. Minden csoport fellép a rendezvényeken versekkel, énekekkel, táncokkal, mesékkel. Az óvónők nagyon sokat fáradoznak a gyerekek felkészítésével és a mindennapi neveléssel.

Az idei év egy jeles évforduló az óvodánk számára. Ebben az évben van az óvoda 30. születésnapja. Ez egy újabb izgalmas esemény lesz az ovi életében.

Összességében örülök, hogy a gyerekem ebbe az óvodába jár és úgy gondolom, hogy ő is nagyon jól érzi magát ebben a környezetben, ami számomra az egyik legfontosabb dolog.

Betti, egy szülő írása (Napközi Otthonos Óvodai Tagintézmény, Jásztelek)

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-11-07

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben