Miért szeretem az óvodánkat?

A felsőpakonyi Mesevár Óvoda festői környezetben található. A falunkat erdő veszi körül, ahova rendszeresen eljárnak kirándulni, gyűjtögetni. 5 csoportban várják a gyerekeket, hatalmas, jól felszerelt tornaterem, gyönyörűen karbantartott udvar várja minden nap a gyerekeket.

Tavaly elkészült a sószoba, ahova minden nap mehetnek a gyerekek.
A mi óvodánk az egyik legjobb hely a világon. Szeretik a gyerekeket, rengeteg programon vesznek részt a gyerekek. Legfontosabb a játék – az azon keresztüli tapasztalat szerzés. Nagyon lelkesen készülnek az ünnepekre, a Zöld Óvoda keretén belül pedig rengeteg \”zöld\” programban vesznek részt.
A legötletesebb programuk a Tökfesztivál, mely idén 8. alkalommal került megrendezésre. Ez egy olyan nap, amikor az egész család csodálatosan érezheti magát, ilyenkor olyanok is betekintést nyerhetnek az óvoda életébe, akik nem járnak már vagy még óvodába, esetleg nem is falubeliek. A programok, kézműveskedések a tök köré épülnek. Rengeteget dolgoznak az óvó nénik és a dadus nénik is. Ez nem pár hetes készülődést jelent, hanem mindig egy teljes évig készülnek. Nagyon sok ötletes figurát építenek. Este pedig felvonulunk a fúvószenekar kíséretében.
A mi csoportunkban általában karácsony előtt szokott lenni nyílt nap, amikor betekintést nyerünk a gyerekek mindennapjaiba, de mégis más, hiszen ilyenkor mi vagyunk a játszópajtásaik és ünnepi a hangulat is a mézeskalács sütése miatt.
Anyák napján rendszeresen sírunk, olyan megható műsorral készülnek kicsik és nagyok egyaránt.
Szeretünk ide járni!

Lilien és anyukája

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-19

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben