Miért szeretem az óvodánkat?

Gyermekeink életében nagyon fontos a biztonság, az állandóság, az egészséges környezet. Otthon minden gyermeket szülői szeretet, barátságos környezet vesz körül. Ebből a környezetből visszük el gyermekeinket 3 éves korban az óvodába és szeretnénk tudni, hogy ott ugyan az a figyelem, szerető gondoskodás, biztonság veszi őket körbe.

Ha reggelente Luca lányommal belépünk az óvoda ajtaján mindig elfog az a jóleső érzés, hogy milyen barátságos, ?otthonos” helyre hozhatom őt minden nap, ahol a folyosón mosolygó gyermekek, szülők és óvó nénik hangos köszönésével jól indul a napunk. Mi Micimackósok egy meghitt család vagyunk.

Az óvoda nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelem megóvására, a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére. Nagy élvezettel gyűjtjük az újságpapírt, tejes dobozokatstb., ültetik a gyerekek az óvoda udvarán és bejárata előtt a gyönyörű virágokat.
Az állatok világnapján még több figyelmet fordítanak az elesett kis kedvencek védelmének, gyűjtik és eljuttatják az állatmenhelynek a rengeteg élelmiszert, takarót és mindent ami egy ilyen helyen megmentheti az éhségtől, hidegtől a gazdátlan állatokat.

Az óvonénik nagy lelkiismerettel készítik fel gyermekeinket az iskolás korra, nagy nagy szeretettel és odafigyeléssel közelednek feléjük és ez nagyon jóleső érzés. Mindig bizalommal, őszinteséggel fordulhatunk hozzájuk és fordulnak ők is hozzánk szülőkhöz.
A rengeteg óvodai foglalkozással megszínesítik, gazdagítják gyermekeink életét. Kiemelném ezek közül amit a lányom nagyon szeret a hangszersimogatót, az úszásoktatást és a színházat.

Az óvoda minden évben megszervezi az évindító rendezvényét az almafesztivált, ahol a gyerekek, óvónénik, szülők együtt kreatívkodnak, játszanak, táncolnak. Ez mindig nagyon jól sikerül ahol a Micimackós család együtt, egymást megismerve eltölt egy kis időt. Nem utolsó szempont hogy ilyenkor esszük e legfinomabb almás süteményeket is ?.

És ha már a finomságokat említettem az évet sem zárhatnánk le egy kis ?bulizás” nélkül a ?gulyásparty“-n, ahol a csoportok bográcsba főzik a finomabbnál finomabb gulyásokat, jókat beszélgetve, kis baráti társaságként versenyezve a legfinomabb gulyás címért!

Összességében én a meghittségéért, a családias hangulatért, az odafigyelésért és a gyermekeinknek nyújtott szeretetért, gondoskodó tanításért, fejlesztésért szeretem nagyon a Micimackó Óvodát. (És ezt csak zárójelben jegyezném meg, hogy azért is, mert én is ebbe az óvodába járhattam, ugyan abba a csoportba ahol most az én lánykám is jár és én is imádtam óvodás lenni!)

 

Bolyós Krisztina (Zentai Luca Micimackó Óvoda Tatabánya, Malacka csoport) írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-20

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben