Miért szeretem az óvodánkat?

Ha igazán pontos akarok lenni, akkor a cím így hangozna: Miért szerettem az óvodánkat?
Mert sajnos az a korszak már csak múlt idő, a fiam már az általános iskola padjait koptatja, immár 8 éve.
Sok év telt el azóta, mégis sok szép dologra emlékszem vissza.

Az első napra, amikor még csak két órát maradtunk, másnap is csak kettőt, harmadik nap pedig már ott is ebédelt. Könnyen beszokott, nem volt gondunk.
Szerettük a családi napokat, amikor őszi termésekből állatkákat, képeket készítettünk, az őszi gyümölcsökből pedig salátát. A téli szánkózást, hógolyózást, az alvás előtti meseolvasást, az ébredés utáni diafilm vetítést. Az anyák napi ünnepségeket, amikor a kicsik nem értették, hogy miért pityereg minden anya és nagymama. Az óvodai ünnepségek hangulatát, a lelkes készülődést. A kirándulásokat, a gyermeknapi ugrálóvárat, a bűvészt. Imádtuk a délutáni kiállításokat az aznapi alkotásokból és mindig nagyon büszkék voltunk rájuk. A szülinapi köszöntéseket, a mozi- és színházlátogatásokat. A mindennapi, vacsora előtti élménybeszámolót az aznapi élményekből.

Szerettük a szülői programokat is. A bútorfestést, a játékfelújítást, a jótékonysági esteket, ahol a szórakozás mellett az adománygyűjtés volt a cél.
Minden nap lelkesen mentünk oviba, hála az óvó néniknek és a dadusunknak.
Négy éven keresztül rengeteg jó dolgot tanítottak meg a gyermekeinknek, nekik köszönhetjük, hogy boldog kisgyerekek voltak tele élményekkel és hogy minden gond nélkül lettek „nagy” iskolások.
Mi szülők is mindig bizalommal fordulhattunk hozzájuk.

Most, amikor ezeket a sorokat írom, az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Sír, mert a nagy fiam, Robi életéből lassan eltűnnek ezek az apró csodák, jövőre középiskolás lesz, más élményekkel és már a felnőttkorra készülve.
De a másik nevet, mert a pici lányom, Franciska szeptemberben kezdi az óvodát, ott ahol a bátyja is ovis volt. És remélem, hogy pár év múlva egy hasonló pályázaton ugyanilyen szép emlékeket tudok feleleveníteni a kislányom életéből is!

Tisztelettel:

Tóth Marianna (volt és leendő anyuka) írása

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2012-10-23

Szerzői jogok

A LurkóVilág.hu honlapon megjelent írásokat a LurkóVilág felkérésére írták gyermekértő szakemberek, óvodapedagógusok és szülők.
Azok átvétele, másolása, más portálon való megjelenítése csak előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges. 
Szerkesztőségünk elérhetősége: lurkovilag@lurkovilag.hu

További írások, amik érdekelhetnek!

Miért szeretem az óvodánkat?

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú – hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

bővebben